Desværre kan du ikke undgå, at der kan ske skader på dit hus, men du kan gøre situationen mere overskuelig, hvis uheldet er ude. Måske kommer du ud for, at der sker hærværk på et helt nyt hegn eller du bliver udsat for tyveri i hjemmet. Og det vil være ærgerligt at skulle betale ekstra for det, hvis du ikke er forsikret. Forsikringsselskaberne tilbyder forskellige typer af boligforsikringer. I den forbindelse anbefales det, at du undersøger den aktuelle boligforsikring grundigt, så du med sikkerhed er dækket inden for de behov, du ønsker.
Det indeholder en boligforsikring
Selvom en boligforsikring varierer fra selskab til selskab, hvilket også er gældende for prisen, så forholder det sig oftest sådan, at en boligforsikring indeholder følgende dækninger:
- Skader som sker ved vind- og vejrforhold eller brand. For eksempel også vandskader
- Indbrud
- Tyveri
- Hærværk
For at forsikringen træder i kraft, skal disse skader skal dog være opstået pludseligt. Det vil sige, at hvis du ikke har vedligeholdt dit hegn godt nok, og det får skader af en frostfuld vinter, kan du ikke få det dækket via boligforsikringen.
I de fleste boligforsikringer er en brandforsikring inklusiv, så du ikke skal købe den separat. En brandforsikring er ikke kun hensigtsmæssig at have, hvis der opstår brand. Denne skal du allerede have, når du skal købe hus. Det skyldes, at penge- og realkreditinstitutter kræver denne, da du ved lån til bolig stiller sikkerhed med dit hus. Den sikkerhed forlanger de, på trods af der skulle ske en brand i huset. En brandforsikring dækker i øvrigt også lynnedslag eller kortslutning, som er en god dækning at have.
Få flere oplysninger om bolig ved at følge linket her: https://bolighint.dk.
Hvilke dele af huset dækker boligforsikringen?
En boligforsikring dækker typisk kun selve huset men også garagen, carporten og eventuelt udestue og udhuset. En boligforsikring dækker med andre ord alt, der hører til boligen. Også skabe, hårde hvidevarer og andet.
Det vil dog altid stå angivet i din police, hvilke bygninger og dele, der er med. Så her må du være ekstra opmærksom. Hvis du desuden har en flagstang, antenner eller andet, skal du undersøge, om det er dækket af forsikringen. Du skal også huske, at hvis du får nye bygningsdele såsom nyt køkken, skal det meldes til forsikringsselskabet, før de bliver dækket.
Tillægsforsikringer
Er du ikke nok dækket af den grundlægende boligforsikring, er der oftest mulighed for, at du kan købe tillægsforsikringer, som passer til dine behov. Af tillægsforsikringer, du kan få, er blandt andet disse:
- Dækning af glas og kumme. Hvis der sker brud, ridser eller lignende på spejle, glas, kogeplader, håndvaske, toiletkummen eller andet, kan du benytte den dækning
- Opstår der svampeskader på træmaterialer i huset, der gør, at det skal udskiftes, kan du vælge denne tillægsforsikring. Så har du meget træ i huset, ville det måske være en fordel for dig
- Hvis træmateriale er beskadiget af insekter, kan du også få dette udskiftet
- Du kan få undersøgt rør, ledninger og kabler, som går fra huset ud til en hovedledning. Her kan der ske utætheder i vand-, varme- eller gasrør. Der kan være dyr, som har gnavet i ledningerne, hvormed de skal udskiftes
Hør dit forsikringsselskab hvad der kan lade sig gøre, så du er helt dækket, hvis der opstår uventede ulykker eller skader på huset.