Sådan sparer du penge på dit elforbrug

0

De fleste danskere er interesserede i at spare penge på deres elforbrug, fordi dette på mange måder føles som om, at pengene bare ”bliver smidt ud af vinduet”. Der er mange ting, som man gerne vil bruge penge på, og derfor ønsker de fleste at spare, hvor de kan. Men selv med de bedste intentioner, kan dette være en stor udfordring, og det kan være svært at vide, præcis hvor man lige skal starte, og hvilke metoder der er allermest effektive. Mange tror, at det kræver drastiske ændringer for at ændre sit energiforbrug, men sådan er det ikke nødvendigvis. Studier viser nemlig, at vores strømforbrug er meget påvirket af vores generelle adfærd i hjemmet, og derfor har vi nedenfor samlet nogle råd til dig, og hvad du skal være særlig opmærksom på, hvis du gerne vil spare på strømmen.

Hold altid godt øje med dit elforbrug

For det første er det altid en god ide at holde øje med sit elforbrug, fordi studier viser, at man faktisk kan spare helt op til 10% ved at være opmærksom. Dette gør du ved at holde øje med dine elregninger og din elmåler, og hvis du ikke helt er en talnørd, kan du jo med fordel bruge en lommeregner. Du kan blandt andet downloade en af disse regnemaskiner, så du nemt og enkelt kan holde styr på dine tal. Hvis du pludselig oplever, at der er store udsving i forbruget, kan det være, at det skyldes et elektrisk apparat, som er i stykker, og dermed skal udskiftes.

Prøv at slukke din teknik i stedet for blot standby

Som sagt så skyldes et højt elforbrug ofte ens adfærd. Hvis du gamer meget, eller ser meget TV, vil du automatisk bruge mere el, end hvis du ikke gjorde. Dette betyder dog ikke, at du skal ændre fuldstændig på din adfærd, men studier viser, at hvis du slukker dine apparater helt efter hvert brug, vil du kunne spare mellem 700-1300 kroner om året i el, hvilket jo er værd at tage med. Også dit køleskab bruger ekstremt meget energi på at holde dine ting nedkølet, men det kan jo ikke undværes i dagens Danmark. Men forsøg at undgå at sætte brandvarme madvarer ind, for så skal dit køleskab bruge endnu mere energi på at køle det ned, hvorfor det er bedst at lade stå og køle ned inden, og først derefter sætte det ind. Omvendt er det en god ide at tø sine frostvarer op inde i køleskabet, da dette hjælper køleskabet med at holde sig koldt, hvilket altså i sidste ende mindsker energiforbruget. Det er altså sådanne småjusteringer i hverdagen, som i sidste ende kan gøre den store forskel.

Hvis du vil vide mere

Er du blevet mere nysgerrig på energi, og hvordan du evt. kan spare nogle penge på din elregning, findes der desuden megen hjælp at hente med blot en enkelt søgning på Google. Du kan også med fordel klikke på følgende link: https://www.danskenergi.dk/fakta-fokus/vaerd-vide-om-el, hvor du her kan læse meget mere om dansk energi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply