Sådan sparer du penge på elregningen

0

Med alle de gadgets og devices vi har i dag, kan elregningen hurtigt løbe op. Dette gælder især hos børnefamilierne, hvor der også en masse spilkonsoller, der typisk er gode til at sluge strøm. Heldigvis har LED lyskilder taget et kvantespring over de seneste år. Herunder kan du læse om tips og råd til at spare på din elregning, ved at omskifte husets lyskilder til LED.

Så meget sparer du på LED

Hvis man tager udgangspunkt i en ganske almindelig, god gammeldags, 40 watts halogenpære, kan man i dag få lyskilder der bruger 4-5 watt, men lyser med den samme lysstyrke. Det er godt og vel en tiendedel af strømforbruget, eller en besparelse på 90% pr lyskilde. Bor du i et hus med 25-30 lyskilder, som mange jo gør løber dette hurtigt op. Dertil skal det medregnes, at LED lyskilderne holder ca. syv gange så længe som en glødepære eller en halogenpære, så i stedet for at skiftes lyskilde hvert andet år, kan man nøjes med at gøre dette ca. hvert 15. år. De LED lyskilde der holder kortest tid, holder ca. syv år, mens nogle holder helt op til 30 år. Dette er naturligvis også meget afhængigt af hvor mange brændetimer man udsætter dem for, men de fleste LED lyskilder 20-30.000 brændetimer. En ting du dog skal holde øje med er, at LED pærerne er dyrere at anskaffe end de gamle halogen eller glødepærer. Til gengæld skal du, som nævnt, ikke skifte dem ud ligeså ofte samt at de er billige i drift.

LED Glødepærer

De klassiske glødepærer, var en utrolig populær del af belysningen i mange hjem indtil deres produktion for ikke så mange år tilbage blev stoppet, af miljømæssige årsager grundet deres høje energiforbrug. I dag er der lavet LED pærer som efterhånden er kommet meget tæt på at ligne de klassiske 100 watts glødepærer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply