Sådan tilslutter du selv din opvaskemaskine

0

Er du allerede den lykkelige ejer af en opvaskemaskine, så ved du, at sådan en er mere end guld værd i husholdningen. Er du det ikke endnu, så kan du glæde dig til også at kunne besynge alle dens fortræffeligheder.

Den sparer dig dagligt for hele og halve timers arbejde i køkkenet med at vaske op. Imens kan du jo lave noget andet. Det er genialt.

Udskiftning eller ny-installation?

Skal du udskifte den gode, gamle udtjente maskine, så er det for det meste ingen sag at sætte en erstatning ind for den.

Skal du have installeret en opvaskemaskine for første gang, så kræver det lidt flere foranstaltninger, inden du kan sætte stikket i.

Det er både lettest og mest praktisk at placere en opvaskemaskine meget tæt på køkkenvasken. Derfor er det typisk også den placering langt de fleste vælger. Vil du gerne have, at den står et andet sted i køkkenet, er det ikke umuligt, det er bare en smule mere besværligt. Når først maskinen er vel placeret, gør det jo ingen forskel.

Hvad må du selv lave?

Hvis du skal have din opvaskemaskine byttet ud med en anden, og den nye kommer til at stå på samme sted som den gamle, og den er konstrueret på samme måde, så må du gerne selv udføre de opgaver, der er forbundet med det.

Det drejer sig om: Strømforsyning, vandforsyning og et afløb. Er de tre forhold ens, er det bare at placere disse på præcis samme måde. Findes der ikke allerede en ballofix på vandtilførslen fra køkkenvaskens koldtvandrør under vasken til opvaskemaskine, så skal du have en vvs’er til at få sat sådan en i.

Havde du ikke jord på din gamle opvaskemaskine, så bør du få det installeret nu, så det er gjort. Lige den del skal du have en elektriker til at ordne for dig.

Drejer det sig om en førstegangs-installering, så må du stadig gerne udføre de tre dele. Husk det med jord. Har du flere maskiner, der trækker strøm fra det samme stik i køkkenet, så bør du lade en elektriker få lavet nogle flere stik og eventuelt en ekstra gruppe i HFI-relæet.

Af hensyn til risikoen for en læk og en deraf følgende vandskade, så bør du sætte en drypbakke under opvaskemaskinen. Nogle boligselskaber eller forsikringsselskaber forlanger dette.

Selve installeringen

Når du afmonterer den gamle opvaskemaskine, så læg mærke til, hvordan det hele er forbundet. Tag gerne et billede af det, så du har det at kigge på, når du skal til at installere den nye.

For en sikkerheds skyld er det en god idé at alliere sig med fagfolk. Du kan f.eks gå ind på Byggeexpert.dk der har mange glimrende og instruktive vejledninger og videoer i forhold til alle mulige gør-det-selv-opgaver. Se vejledningen til  installation af opvaskemaskine, hvor du bliver grundigt instrueret i, hvordan du klarer den opgave.

Er du førstegangs-opvaskemaskineejer, så bør du sætte dig nøje ind i, hvordan den installeres, inden du begynder på projektet.

En opvaskemaskine skal naturligvis installeres korrekt. Bliver den det, og sørger du for at afkalke og rense filter på den jævnligt, så kan du have glæde af den i mange år fremover.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply