Seneste nyt om energi og klima

0

Man behøver ikke at følge særlig meget med i nyhederne for at opdage, at emner som energi, miljø og klima er noget af det, der skrives og tales mest om. Naturligvis er det et emne, der går mange folk på hjerte; og det forstår man jo godt – det er jo vores fælles klode. Har vi ikke en klode at gå på, fordi den går til grunde med hjemmel i en hærgende klimakrise, er det fuldstændig ligegyldigt med skattesatser, erhvervspolitik, transportpolitik, persondatasikkerhed eller andre emner, som også optager mange danskere og især politikerne på Christiansborg. 

Der findes mange steder, hvor du kan holde dig opdateret på energi og klima. Og det er, som tidligere beskrevet, også et yderst populært emne at berette om for de medier, som millioner af danskere læser eller lytter til hver evig eneste dag. Her er klima nok en af de mest omdiskuterede områder – og den ting, der får allermest taletid i nyhederne og spalteplads i aviserne. Det er i hvert fald tæt på at være førstepladsen. En af de steder, du kan læse mere om energi og klima, er hos Dagens (også kaldet Dagens.dk). De har et bredt udsnit af artikler – og de publicerer løbende indhold, så du kan holde dig opdateret og hele tiden tilegne dig ny viden om både energi og klima.

Sådan løser vi klimakrisen

Havde jeg svaret på ovenstående spørgsmål, var jeg lynhurtigt blevet mangemillionær. Tusindevis af forskere arbejder hver evig eneste dag på at knække denne kode – og utrolig mange virksomheder og organisationer kæmper en brag kamp for at sætte dette yderligere på dagsordenen og gør allerede i dag en stor indsats for at nedbringes CO2-udløsnignen, forbruger af plastik og meget andet, som også er skadeligt for miljøet. Tillige er der mange privatpersoner som du og jeg, som også gør sit for at bakke op: Det kan fx være ved at tænke over at bruge mindre plastik, skifte til en mere miljøvenlig bil eller få lagt solceller eller andre energioptimernede tiltag på deres bolig. De har nemlig fat i den lange ende: Det er en fælles kamp, som vi skal kæmpe sammen. 

Tillige er det værd at notere, at Danmark globalt set er et lille land. Og det betyder ikke, at klimakampen er ligegyldig for os, men det betyder, at vi bør gøre meget for også at få de større nationer med – de nationer, som summeret forurener markant mere end de små seks millioner danskere, der bor herhjemme. 

Hold dig opdateret

En af de ting, du kan gøre i klimakampen, er at holde dig opdateret. Gennem medierne kan du få gode tips til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt. Og du kan samtidig blive klogere på, hvor du skal handle ind, hvilke produkter du skal købe, og hvilke produkter du måske bør undgå, hvis dit mål er at blive markant mere bæredygtig og bakke yderligere op om klimakampen. Der skal være en jordklode for vores børn og børnebørn også – synes du ikke det? Det er der i hvert fald mange, der mener.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply