Skal man altid isolere?

0

Der findes alle mulige metoder til at isolere, og noget i mange tilfælde vil være både energi og pengebesparende. Men er det altid en god ide at isolere, når man laver nyt. Det kommer i den grad an på hvad det skal bruges til.

Hvis det var gratis at isolere, så ville jeg sige at man skulle isolere alt. Men er det for eksempel et skur, eller måske et legehus, så er det den fremtidige brug af det, som afgør dette. Nogle vil måske have et legehus uden isolering, da det jo som tidligere skrevet ikke er gratis. Men skal man nu have børnene sovende ude i det legehus, så er det måske ikke så tosset at isolere det.

Det samme gør sig lidt gældende for at lave et skur. Skal det være isoleret eller ej. Igen er det anvendeligheden af skuret der skal afgøre det. Er det til opbevaring af græsslåmaskine, cykler og lignende, så vil jeg ikke anbefale at isolere det. Men derimod hvis det er til barnevogn, fryser, opbevaring af kasser osv. osv., så vil jeg ikke tøve med at isolere. Det kan godt være det koster at isolere, men skaden som fugten kan medføre, vil koste langt mere.

Hvorfor så isolere?

Som beskrevet ovenfor så kan en udeladt isolering koste en hullens masse penge i de skader som fugten efterlader. Men det er jo heller ikke nok kun at isolere. Det kræver også at der er en varmekilde til stede, så der ikke bliver alt for koldt. Isoleringen skal i de fleste tilfælde nok holde frosten ude af rummet. Men med lidt varme er du sikret et godt udgangspunkt, for at holde fugten væk.

Hvis du vil vide mere om hvordan du selv laver et skur med Isolering, så læs mere her på www.bygselvviden.dk og læs artiklen www.bygselvviden.dk/lav-dit-eget-skur/.

Hvilken varmekilde skal jeg så vælge?

Du kan anvende flere former for varmekilde til sådan et skur. De fleste kræver dog strøm, og det kan selvfølgelig være en om kostelig affære. Men solceller på taget der kan lave strøm til en elektrisk varmekilde, eksempelvis en varmepumpe. Vil du vide meget mere om varmepumper, så kan du læse mere på www.varmepumpe-guide.dk.

Hvis dit skur er tilbygget til dit huset, og du har varmegenvindingsanlæg, så kan du føre dette ud til skuret som varmekilde.

Dit valg.

Husk altid at dine valg kan få både gode og dårlige konsekvenser. Det er ikke altid en fordel at isolere, hvis ikke det bliver gjort korrekt. Og det er heller ikke money in the bank at isolere, hvis anvendelsen ikke berettiger det.

Omvendt så får du valuta for pengene, hvis du kan isolere korrekt, og det samtidigt berettiger til det, når du ser på anvendelsen af skuret. Derfor er dit valg vigtigt, og det kan give store økonomiske konsekvenser for dig, hvis du vælger forkert. Det er sjældent, at fordi man har sparet isoleringen væk, at den besparelse så ikke bruges på reparationer, eller at du bliver nødt til at købe noget nyt, da det gamle er ødelagt af fugt.

Fugt er ikke kun skadeligt på materialer, men fugt og mug indeholder svampesporre der er farlige for mennesker at indånde

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply