Skift dine hvidevarer ud og spar penge på elregningen

0

Tilhører du den del af befolkningen, der først skifter sine hårde hvidevarer ud, når de er gået i stykker? Så bør du overveje at ændre på dine vaner. Der er nemlig god grund til at gøre det tidligere; eksempelvis hvis dine hvidevarer er i en dårlig energiklasse. Det betyder nemlig, at de bruger masser af vand og strøm. Her kan du se, hvordan du både sparer penge på din elregning og skåner miljøet ved at skifte til miljøvenlige hvidevarer som disse.

Besparelserne er store, hvis du skifter dine hvidevarer ud

Der er mange penge at spare, hvis du installerer miljøvenlige hvidevarer. Selvom det koster penge her og nu, vil din investering hurtigt være tjent hjem igen. Ifølge Tv2.dk kan du spare mellem 2.000 og 3.000 kr. om året, hvis du skifter de hvidevarer, der er i en dårlig energiklasse, ud. Det gælder vaskemaskine, tørretumbler, opvasker, kummefryser og så videre. Faktisk kan du spare helt op til 2.000 kr. om året, alene ved at udskifte din gamle kummefryser ud med en nyere model.

Dine hvidevarer bør have den bedste energimærkning

Du bør generelt går efter de hvidevarer, der har den bedste energimærkning; A+++. De er typisk dyrere, når du skal anskaffe dem, i forhold til de modeller, der er mindre miljøvenlige. Se det som en investering, der tjener sig selv hjem igen og hurtigt begynder at generere et overskud. De modeller, der er dyrest, er typisk dem, der er billigst i brug, og samtidig får du en bedre kvalitet, så de holder længere – og husk på, at du samtidig gør noget godt for miljøet.

Det er ikke kun elregningen, der mindskes

Du sparer ikke kun penge på din elregning, når du vælger en miljøvenlig vaskemaskine eller opvasker; du sparer også vand. Er I eksempelvis to voksne og to børn i husstanden, vil I bruge omkring 150 m3 vand hvert år. Ved at skifte opvasker og vaskemaskine ud med en, der har et højere energimærke, vil I kunne spare op til 12 m3 vand årligt. Synes du ikke, det lyder af meget? Det svarer til 12.000 liter hvert år, hvilket er en besparelse på omkring 750 kr.

Tænk over, om der er behov

Generelt er vi gode til at anvende vores hvidevarer, selvom der ikke er behov for det. Hvis du vil spare yderligere på din elregning og samtidig gøre noget godt for miljøet, bør du tænke dig om, inden du anvender opvasker, vaskemaskine, tørretumbler, og hvad I ellers har i husstanden; er det virkelig nødvendigt?

Tøj har eksempelvis bedre af at hænge til tørre udenfor, og især om sommeren er der ingen grund til at bruge tørretumbler. Tøjet får desuden en fantastisk duft, hvis det får lov at hænge til tørre på tørresnoren eller på et stativ i haven.

Overvej også, om du har behov for at kogevaske. Det meste tøj tager ikke skade af at blive vasket ved lave temperaturer. Vi går generelt ikke i vores tøj i flere dage ad gangen, hvorfor der ikke når at blive dannet bakterier. Først når tøjet er rigtig beskidt, er det nødvendigt at kogevaske det. Og husk på, at vaskeanvisningen ikke beskriver den optimale temperatur, men derimod den maksimale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Skift dine hvidevarer ud og spar penge på elregningen, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply