Skift til et overskueligt elselskab

0

SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED NETTOPOWER

Overvejer du at skifte elselskab? De fleste skifter ikke elselskab selv, da det kan føles uoverkommeligt – men selve handlingen behøver slet ikke være så uoverskuelig. Artiklen her guider dig frem til at skifte elselskab.

Det har været muligt for danskere at skifte elselskab siden 2003, og der er en bred opfattelse af, at det er en besværlig proces. Grundlæggende er der tale om to forskellige typer af el – variabel elpris og fast elpris. Du har måske også en masse spørgsmål om at skifte elselskab. Derfor har artiklen her samlet svarene på dine spørgsmål, så du er helt med på, hvordan man skifter elselskab og hvorfor.

Variabel eller fast elpris

Når du skal til at skifte elselskab, bør du overveje, om det skal være fast eller variabel. Fast el betyder, at den fremtidige pris for din el vil være fast – typisk på tre måneder som minimum. Du er låst på en fast pris, og det er sværere at træde ud af din aftale på en fast el, end det er på variabel el. Variabel el gør det nemmere at træde ud af din aftale, da du kan komme hurtigere ud, typisk på få uger. Med variabel el ændrer prisen sig løbende, da det afhænger af en elbørs, som afhænger af udbud og efterspørgsel. Med variabel elpris har du mulighed for at tjekke den daglige notering af prisen.

Hvilken en passer dig?

Hvis du er ivrig efter at spare, så er svaret en variabel elpris. Udsvingene på markedet kan stige og falde, og derfor er det ikke garanteret, at du kan spare. Fordelen er, at muligheden for lavere udgifter er der. Du kan altid undersøge og sammenligne de forskellige tilbud, også i forhold til hvor meget el du bruger. Du kan eksempelvis beregne din egen el og finde ud af, hvor meget du kan spare.

Derfor skal du skifte elselskab

Hvis du skal flytte, kan du lige så godt skifte elselskab. Det bør gøres, inden du flytter ud eller kort tid efter. Hvis du eksempelvis flytter ind uden at tage fat i din el leverandør, så kan de være nødsaget til at afbryde strømmen, fordi der er manglende betaling.

Er du storforbruger af el, så kan du spare flere hundrede kroner om året ved at skifte elselskab. Jo mere el du bruger, desto mere er der at spare. Det er helt gratis at skifte elselskab i Danmark, med mindre der er en anden aftale, du er bundet til.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply