Sørg for boligen er så klimavenlig som mulig med disse tre fokusområder

0

Det er godt både for din privatøkonomi og for miljøet at spare på elforbruget. En moderne famile er spækket med apparater, der bruger strøm. I gennemsnit bruger en dansler 1.600 kWh om året, mens en familie på to voksne og to børn typisk bruger 4.450 kWh årligt. Det handler om at spare hvor man kan og at boligen er bygget til forbruget.

 

Energirenovering af din bolig

Med tidens fokus på miljø og at passe på kloden, er der flere der har valgt at energirenovere deres boliger. Energirenovering handler grundlæggende om, at energioptimere din bolig, og dermed få del i de mange besparelser og komfort, som kan opnås i langt de fleste boliger. Det er boligejerne, der er den vigtigste aktør, når det gælder om at sætte gang i at energioptimere private boliger.

Hvis en bolig skal fremtidssikres, er energirenovering ligeledes et vigtigt parameter. Der er en række lovhensyn, som sætter højere og højere krav til boligernes kvalitet. Inden en energirenovering kan det være en god ide med en vedligeholdelsesplan, hvor man får en dybdegående gennemgang af ejendommens tilstand. Dette er mest relevant for ældre boliger, så man får et komplet overblik over de mest kritiske ting ved boligen. En vedligeholdelsesplan er en professionel gennemgang af ejendommen, som tage alt i betragtning. Her bliver der kigget på fra tagkonstruktion til vinduer og indvendige konstruktioner.

 

Miljørigtig indretning

Nærmest alt hvad vi foretager os, har en påvirkning i større eller mindre grad på miljøet. Vi bliver gang på gang druknet med, at vores planet ikke vil blive ved med at være her, hvis vi fortsætter med at behandle den, som vi gør. Når du skal købe nyt i boligen, skal du være klar over, hvilke materialer der er mere miljøvenlige at vælge. Gå langt uden om plastik og kunststoffer. Produktionen af disse materialer er ofte yderst skadelige for miljøet. Gå altid efter møbler, der er lavet af naturmaterialer. Spisebordsstole i træ er både moderne og klassiske, samtidig med, at de er nemme at style med meget andet. Der er tale om et tidsløst design, i naturligt materiale, som passer ind i den nordiske, minimalistiske indretning.

Det er generelt en rigtig god strategi at gå genbrugsvejen. Mange møbler har mange år i sig endnu, selvom de har stået i et andet hjem før. Genbrug kan være rigtig mange ting. Det kan være antik og vintage inspireret, hvor du prøver at finde helt gamle møbler. Det kan også være, du prøver at finde nyere, mere moderne møbler, der måske ikke har været brugt så meget. Lige meget hvad du er til, er der ofte en masse forskellige steder, hvor kan finde brugte møbler.

 

Energiforbruget på minimum

Energipriserne kan stige, og det kan blive rigtig dyrt, hvis du ikke sparer på energien i din bolig. Der er mange områder af boligen, hvor vi bruger en masse energi og der er en masse og spare, uden man behøves at leve i en jordhule. Særligt er det vigtigt at tænke på, hvordan man bedst holder varmen inde. En energirenovering bør gøre det langt nemmere at holde på varmen, men hvilken opvarmning skal man bruge, for at være mest miljøvenlig? Mange synes det er utrolig hyggeligt med en brændovn og det kan også sagtens lade sig gøre, hvis man vælger træpiller med høj brændværdi. Det er den mest miljøvenlige du kan finde og det er et dansk mærke af høj kvalitet.

Blandt andet bruger vi meget energi når vi laver mad. Det er altid en god ide at lave madplaner og bruge årstidens frugter og grønsager. Du sparer både penge og undgår madspild på denne måde. Kog dit vand i en elkedel og tænk på alle de penge du sparer, mens du venter det minut længere. man sparer langt mere vand ved at anvende en opvaskemaskine end hvis man vasker op i hånden. Gamle hvidevarer bruger ofte langt mere energi, så overvej, om der måske skal investeres i noget nyt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply