Solceller kan være alle pengene værd

0

Flere og flere danskere har de sidste par år fået installeret solceller på deres tage. Mere end 50.000 danskere anskaffede et solcelleanlæg i 2012, og tallene bliver fortsat ved med at stige. Det er på trods af, at mange mennesker var skeptiske overfor solceller de første mange år, de var på markedet. Det er trods alt Danmark vi bor i, og landet er ikke just kendt for at være solrigt.

Dog har denne skepsis for længst lagt sig i takt med, at flere har fået øjnene op for de mange fordele ved at anskaffe sig et solcelleanlæg, og desuden er blevet mere miljøbevidste. I sommeren 2014 viste det sig, at solcellerne dækkede helt op til 14 procent af Danmarks samlede energiforbrug, og i 2017 leverede vind- og solenergi samlet hele 45,8 procent af strømmen i landet.

Fra solens stråler til elektricitet

Solceller virker således, at de bliver aktiveret af lys. Dette lys omsættes til elektricitet i solcellen, da elektroner inde i solcellen får tilført energi. Det er ikke kun solens stråler, der aktiverer solcellerne, men i begrænset omfang er det alt lys. Derfor kan de også producere energi, selv om det er en smule overskyet.

Solcellerne producerer dog allermest energi om sommeren, når solen skinner, og de vil således faktisk kunne dække hele ens behov for elektricitet i sommermånederne. De producerer dog også energi om vinteren, bare ikke lige så meget, men stadig nok til at der fortsat er penge at spare.

Mange fordele ved solceller

Som før nævnt så findes der rigtig mange fordele ved at anskaffe sig et solcelleanlæg. Der er for det første rigtig mange penge at spare ved at anskaffe et solcelleanlæg, da man ikke skal betale for den strøm, man selv producerer. For det andet er solceller meget bedre for miljøet end den elektricitet, man får fra elværket, da de ikke udleder CO2. For eksempel kan et solcelleanlæg på 4 kWp sparre klimaet for CO2-udledning på godt 1700 kg om året.

Solen er også en vedvarende energikilde i modsætning til blandt andet kul, gas og olie, som er ressourcer, der på et tidspunkt vil slippe op. Det gør solstråler til en bæredygtig energikilde på lige fod med vind- og bølgeenergi.

Desuden kræver solceller næsten ingen eller minimal vedligeholdelse. Det er selvfølgelig en god ide at efterse og rense dem nogle gange om året efter behov, men dette er hverken dyrt eller særlig tidskrævende.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg skal betragtes som en investering. De er nemlig stadig dyre at anskaffe, og kan koste et sted mellem 50.000 og 100.000 kroner afhængigt af størrelsen af anlægget, samt hvor man køber det. Man skal dog huske på, at man med solceller nemt kan sparre op mod 8.000 kroner hvert eneste år. Man skal også tage i betragtning, at et nyt solcelleanlæg ofte har en garanti på op mod 25 år, og i mange tilfælde kan de holde endnu længere. Det vil sige, at man på 25 år kan sparre langt over 100.000 kroner, efter at anlægget er betalt, Se mulighederne for finansiering med et kviklån her.

Der er altså rigtig mange penge at spare ved at installere et solcelleanlæg. Hertil kommer det faktum, at huse med solceller ifølge EDC oftest er nemmere at sælge, og at salgsprisen på disse huse ligeledes stiger. Derfor skal man heller ikke være så bekymret for, om man bliver nødt til at flytte efter at have anskaffet sig et solcelleanlæg.

Dog kan man ikke komme udenom, at prisen for et solcelleanlæg stadig er høj. Hvis man ønsker at anskaffe sig et solcelleanlæg, men ikke lige har pengene stående i banken, findes der stadig mange muligheder. Man kan for eksempel overveje finansiering i form af lån.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply