Solceller

0

Mere end 50.000 danskere valgte i 2012 at købe et solcelleanlæg. Solceller placeres typisk på et sydvendt tag, hvor de, hver gang solens stråler skinner, skaber el og varme til ejerne. Solceller er et eksempel på, hvordan grøn energi også kan være en økonomisk rigtigt fornuftig investering.

Desværre valgte regeringen i slutningen af 2012 at gøre det mindre fordelagtigt at have solceller ved at indføre et gebyr for at blive tilsluttet elnettet, hvilket er en forudsætning for at få det maksimale ud af cellerne. Denne afgift betød, at salget praktisk taget gik i stå i slutningen af 2012 og endnu ikke er kommet op i tidligere fart.

I dag er det for de flestes vedkommende mere tiltrækkende at investere i en varmepumpe, der med de nuværende danske afgiftsregler er en bedre økonomisk investering.

Ønsker du uanset at investere i solceller har du med Lavenergi.dk mulighed for at spare penge.

Dette fungerer ved hjælp af den formular, vi linker til herunder. Formularen, som vi har opsat i samarbejde med 3byggetilbud.dk, giver dig mulighed for at indhente tilbud fra 3 solcellemontører på et solcelleanlæg til din bolig. Prisen er inklusive både anlæg og professionel opsætning og repræsenterer altså den endelige pris, du skal betale for at få solceller.

Fordi at håndværkerne giver dig tre priser samtidigt, kan du sammenligne og vælge den billigste håndværker til opgaven. Vores erfaring er, at man typisk sparer 5-15.000 kroner ved at bruge vores model fremfor blot at kontakte den første og bedste håndværker og håbe på, at man er heldig.

Hvad koster solceller?

Det er ikke en billig investering indledningsvis.

Du skal regne med, at dit solcelleanlæg kommer til at stå dig i mellem 50.000 kroner og 100.000 kroner afhængigt af, hvor stort et anlæg, du har brug for. En familie med et barn eller to vil typisk være nødt til at investere i det maksimale – et 6 kW-anlæg, hvor prisen kan snige sig op over de 70-80.000 kroner uden problemer.

Det er muligt at købe billige solceller i byggemarkeder og hos Bilka m.fl. Dette fraråder Lavenergi.dk dog at gøre. De billige solcelleanlæg er billige med god grund. En opgørelse i Politiken i foråret 2013 viste, at de fleste klager over defekte solcelleanlæg kom fra netop byggemarkederne og Bilka.

Benytter du linket til formularen længere oppe på denne side vil du blive tilbudt solcelleanlæg, der på kort sigt koster lidt mere, men på langt sigt sparer dig for mange tusinde kroner mere. Husk at se på din investering som et mangeårigt projekt.

3 tilbud på Solceller

Er du interesseret i nye solceller så kan du nemt modtage 3 gratis tilbud. Det er gratis og uforpligtende og sikre dig de bedste priser da håndværkerne ved de konkurrerer mod andre.

Få 3 Gratis tilbud på Solceller

Hvad sparer jeg så med solceller?

En almindelig dansk familie som den førnævnte på 4 personer vil typisk spare cirka 4-8.000 kroner om året.

Dette er hvis de skifter fra elvarme, naturgas, oliefyr, pillefyr eller lignende gammeldags el.

Hvor meget du sparer vil altid afhænge af den konkrete situation. Du kan, inden du endeligt siger ja til et solcelleanlæg, med fordel spørge en håndværker, hvad han tror du kan komme til at spare eller benytte en online solcelleberegner.

Men solen skinner jo ikke i Danmark?

Det er sjovest at have solceller i sommermånederne. Her kan et solcelleanlæg dække hele ens behov.

Sådan er det desværre ikke i vintermånederne som følge af det (lunke) danske klima.

Det er dog vigtigt at notere sig, at et anlæg skal bruge meget få solstråler for at producere el. Dit anlæg vil derfor producere strøm året rundt, hvor december blot er en ringe måned sammenlignet med fx super-månederne maj og juni.

Den ringe sol i vintermånederne gør, at mange danskere som alternativ til solceller overvejer en husstandsvindmølle. En sådan privat vindmølle producerer strøm, når vinden blæser – altså året rundt.

Hvorvidt en husstandsvindmølle er en bedre investering end solceller, eller en helt tredje mulighed som en varmepumpe, vil altid afhænge af den konkrete situation. Du kan med fordel spørge i en kommentar til dette indlæg eller tage kontakt til en fagmand for at høre nærmere om, hvad du i din situation kan spare flest penge med.

Andet om solceller

Husk at tage kontakt til din forsikringsudbyder inden modtage. Prisen på dine forsikringer kan meget vel stige, da solceller repræsenterer en minimal brandrisiko og i øvrigt har været udset som mål for tyverier ad flere omgange i Danmark.

Tyverier har dog kun været tilfældet, hvor solcellerne har været placeret på jorden og ikke på et hustag, hvor det er væsentligt mere besværligt at ”løbe væk” med anlægget.

En af fordelene er, at det ikke er svært at montere et anlæg på et allerede bygget hus – modsætningen hertil er jordvarme, der med fordel kan anlægges samtidigt med, at man bygger huset. Alt andet er dyrt.

De kan også udmærket placeres på en carport, men skal helst vendes mod syden. Des mindre sydvendt, des mindre effektive er solcellerne også.

Solcelleanlæg har typisk en tilbagebetalingstid på mellem 8 år og 16 år. Levetiden til gengæld er på moderne anlæg omtrent 30-40 år – man har altså typisk et par årtier med rent overskud fra solcellernes virke. Og her er der vel at mærke tale om penge man sparer efter skat!

Benyt formularen linket til længere oppe i dette indlæg, hvis du er interesseret i at modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud med henblik på at finde det billigste solcelleanlæg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Solceller, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply