Spar på brændstoffet med en fartpilot

0

En fartpilot er et genialt tilbehør til din bil. For det første sikrer den, at du ikke kommer til at overskride hastighedsgrænsen, og for det andet kan den være med til at reducere dit brændstofforbrug.

En adaptiv fartpilot kan oven i købet være med til at forhindre ulykker.

Fartpilotens funktion

En fartpilots primære funktion er naturligvis at holde farten konstant. Det er virkelig rart og øger kørekomforten, når du skal køre en meget lang strækning med en bestemt hastighed.

Du undgår at risikere at komme til at køre hurtigere, end du må, og du undgår at få krampe i din højre fod, for den kan bare slappe af, mens du kører. Så snart du igen træder på speederen, sættes fartpiloten ud af funktion. Den kan let sættes til igen.

Der er således i hvert fald to store fordele ved at have en fartpilot installeret. Du får også frigivet den del af din opmærksomhed, der er koncentreret om at holde farten. Du kan nøjes med at holde øje med, om fartgrænsen ændres undervejs. Dermed bliver du mindre træt som bilist.

Den energibesparende side

En ekstra bonus – som bestemt ikke er uvæsentlig – er, at du med en fartpilot kan spare på brændstoffet og dermed på forureningen og på din økonomi. Hvad der er sparet, er som bekendt tjent.

Hvis du holder den anbefalede hastighed, der forbruger mindst muligt brændstof, så er der virkelig meget at hente. Især hvis du gør det konsekvent, og du kører meget på lange strækninger.

Gør du det, så kan du virkelig nemt spare omkring 5 – 10 % af brændstoffet. Det er også besparende for dit brændstof, at bilen ikke hele tiden ændrer hastighed.

Den adaptive fartpilot

Her er en videreudvikling af den gængse fartpilot. Den adaptive fartpilot har en ekstra dimension; den kan nemlig tilpasse sig den øvrige trafik. Heraf navnet.

Den er i stand til at læse den forankørende trafik sådan, at den automatisk sænker farten, hvis afstanden til den forankørende bil bliver for kort. Den kan derefter sætte farten op igen, når faren er ovre, og der igen er fri bane.

Den er selvfølgelig stadig indstillet til maksimalt at køre med en bestemt hastighed, men den kan altså “læse” den øvrige trafik i god tid, så den på den måde kan være medvirkende til at forhindre eventuelle ulykker.

Eftermontering af fartpilot

En fartpilot er i dag standardudstyr i langt de fleste nye biler. Er din bil født uden, så er det for mange bilers vedkommende muligt at få efterinstalleret en.

Kan der eftermonteres en fartpilot i din bil, så kan du jo overveje, om det skal være en med eller uden den adaptive funktion. Ønsker du en adaptiv fartpilot, så kan du jo lige så godt få sat sådan en i din bil med det samme.

Uanset, hvilken model du vælger, så vil du snart sætte pris på den ekstra kørekomfort, det medfører, at der er en effektiv kontrol med hastigheden.

En fartpilot kan være en god løsning for dig, hvis du ønsker at være helt sikker på at kunne holde fartgrænsen, hvis du vil kunne hvile højre fod under kørsel på lange strækninger og hvis du nemt vil kunne spare på dit brændstof.

En ekstra bonus i form at læsning af trafikken – og dermed en øget sikkerhed – kan du få, hvis du vælger en adaptiv fartpilot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply