Spar på lyset: 3 tips

0

Der er mange måder, hvorpå du kan nedsætte dit strømforbrug og dermed din elregning. Lyset er ét af de steder, hvor du kan sætte ind. Her kan det være gavnligt med et par gode tips til at få mest muligt ud af lyskilderne – og ikke mindst huske at slukke dem, når de ikke er nødvendige.

 

Lys over land! Men alt med måde, naturligvis. Der er god grund til at spare på lyset, hvis du gerne vil spare nogle penge på strøm. I det følgende får du 3 gode råd til, hvad du kan gøre. Læs med og bliv inspireret.

1. LED, LED og atter LED

Første tip, når det kommer til at spare på strømmen og lyset, er at udskifte samtlige pærer med LED-lys. Det bruger nemlig helt op til 4-5 gange mindre strøm end gløde- og halogenpærer. Derfor er der rigtig gode grunde til at overgå til LED. 

 

Lyset kan fås i et hav af forskellige udformninger og varianter, så boligen kan blive belyst lige efter dine ønsker. Eksempelvis kan du få LED-lys, der kan indstilles i en række forskellige farver, så stemningen kan sættes efter dit humør.

2. Husk at slukke lyset

Det virker måske som et lidt banalt tip, men ikke desto mindre kan det være meget relevant: Det er en god idé at øve dig i at huske at slukke lyset. Mange af os har tendens til at glemme at slukke lyset, inden vi forlader boligen – og så står det jo og brænder dagen lang, indtil vi vender hjem igen. Det kan også være, at du glemmer at slukke lyset på badeværelset, som vi jo frekventerer mange gange på en dag.

 

Hvorom alt er, bruger det strøm og penge, når vi glemmer at slukke lyset. Du kan øve dig i at huske det ved at sætte post-its op på for eksempel badeværelsesspejlet eller hoveddøren. Når det så er blevet en vane, kan du tage de små stykker papir ned igen. Du kan også overveje at investere i LED-pærer, der slukker af sig selv, når du forlader rummet. Smart, ikke?

3. Skab stemning med dæmpet belysning

Du skal selvfølgelig ikke gå rundt i komplet mørke, men i nogle situationer kan det faktisk være meget passende med en dæmpet belysning. Det kan være både hyggeligt og romantisk, og så kan du samtidig spare på strømmen.

 

Skal du have besøg af en date, kan du således slukke mange af hjemmets pærer og i stedet tænde levende lys. Du kan også oplyse daten med LED-lyskæder, der også giver et romantisk skær. Faktisk kan den rette belysning give bedre chancer for at få succes med daten. Hvem ved, måske fortsætter den inde i soveværelset?

 

Hvis du ikke har en date, kan du hurtigt komme i kontakt med potentielle matches på de online dating-platforme. Du kan selvfølgelig også benytte dig af andre tilbud som escort Nordsjælland eller lignende services i resten af landet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply