Spar penge og skån miljøet med disse guldkorn

0

Den ene mulighed udelukker selvfølgelig ikke den anden; man kan nemlig sagtens både spare penge og skåne miljøet på samme tid. Det kræver vel at bemærke ingen større indsats fra din side. Du skal faktisk bare benytte dig af de guldkorn, du bliver præsenteret for i dette blogindlæg. Der er al mulig god grund til at læse artiklen til ende.

Undgå enhver form for standby

Standby gavner hverken privatøkonomien eller miljøet. Derfor anbefaler vi, at du altid slukker for kontakten, når du er færdig med at se fjernsyn, surfe på din computer eller noget helt tredje. Dette simple tip vil formentlig kunne spare dig for 10-15 % af dine eludgifter, hvis du konsekvent husker at slukke for kontakten efter brug af elektronik. Du kan med fordel minde både dig selv og din familie om dette, hvis du ønsker at skære ned på dine udgifter.

Udskift dine energislugende maskiner

Er dine eludgifter ved at ruinere dig? I så fald skal du overveje at udskifte nogle af dine energislugende maskiner. Dette tip vil være særligt relevant for dig, som ejer ældre hvidevarer og andre maskiner, som er alt andet end energieffektive. For eksempel kan der være mange penge at spare på elregningen ved at udskifte en gammel vaskemaskine eller en energislugende tørretumbler.

Optimalt set bør du kun anvende hvidevarer og andre maskiner med miljømærket A+++ – så er du nemlig sikret det laveste energiforbrug. Du kan evt. starte med at udskifte nogle af de maskiner i hjemmet, som sluger allermest strøm, hvis du ikke har budget til at udskifte dem alle på en gang. Det kan trods alt være en ret stor afskrivning.

Investér i grøn energi

Alle taler om det; grøn energi og grøn strøm.

Muligheden for at købe grøn strøm har eksisteret i mange år efterhånden, men det er først inden for de seneste år, at danskerne har fået øjnene op for, hvorfor det kan være yderst attraktivt. Natur-Energi, som er landets største leverandør af grøn energi, leverer i dag strøm til omkring 75.000 danske husstande. Dette tal er stødt stigende, hvorfor du kan være ganske sikker på, at grøn energi er fremtiden.

Du har lige nu en gylden mulighed for at være med til at investere i nye vedvarende energianlæg. Det eneste du skal gøre er at vælge grøn energi. Som grøn energikunde kan du bruge strøm med god samvittighed. Lyder det ikke rart? Tilslut dig gruppen af grønne energikunder ved at oprette dig i dag. Det kan selvfølgelig gøres på nettet.

Planlæg en offline dag om ugen

Offline = ingen brug af hverken smartphone, computer, tablet m.v.

Det er lettere sagt end gjort at være offline en hel dag, hvis man er vant til at bruge internettet til at shoppe, spille spil, chatte med venner og bekendte m.v. Det er ikke desto mindre en rigtig god idé at lægge de mange digitale enheder lidt væk en gang imellem.

Tiltaget gavner ikke kun miljøet, men også din pengepung, idet digitale enheder såsom smartphones og tablets sluger meget strøm. Gem derfor enhederne væk og læs i stedet en bog, læg et puslespil eller gå en tur i den lokale skov.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply