Sundt indeklima med lavt energiforbrug

0

Forurening af den luft, vi alle sammen går og indånder, er en fast del af dagsordenen for rigtig mange politikere i øjeblikket. Vi må dog ikke glemme indeklimaet. Når det gælder indeklimaet, er det sjældent bilos, der er problemet, men ikke desto mindre er det et område, du absolut ikke må undervurdere.

Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor et sundt indeklima er så vigtigt. Du får også helt konkrete idéer til, hvordan du kan optimere dit indeklima på en energivenlig måde.

De usynlige farer indendørs

Det gennemsnitlige mennesker tilbringer rigtig mange timer i døgnet indenfor, og når man ser på listen af de ting, der kan skabe et dårligt indeklima, er der i bund og grund ikke råd til at nedprioritere indeklimaet.

Det er ofte gener som tobaksrøg, partikler fra brændeovne eller stearinlys, radon, fugt, pollen eller skimmelsvampe, der er med til at gøre indeklimaet usundt. Du kan gøre mange ting allerede i dag for at forbedre indeklimaet hjemme hos dig selv: lade være med at ryge indenfor, tænde op i brændeovnen lidt sjældnere, minimere brugen af kemikalier og lignende. Der er dog også ting, du ikke så let kan påvirke. Derfor er det meget vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan luften rent faktisk er hjemme hos dig.

Løs problemet med en affugter

I forrige afsnit sagde vi, at der var ting, der ikke var så lette at gøre noget ved selv, når det kommer til indeklimaet. Det er heldigvis ikke helt rigtigt. Med en affugter i høj kvalitet kan du rent faktisk gøre rigtig meget for at forbedre indeklimaet derhjemme.

Lad os starte med at forklare, hvad en affugter egentlig er. Navnet alene giver dig naturligvis et praj: Den affugter luften. Men mange modeller gør faktisk også flere andre ting, som er en fordel for dig og dine, som indånder luften i hjemmet dag ud og dag ind.

Samtidig med at affugteren affugter luften, fjerner mange af modellerne nemlig også støvpartikler, så du slipper for at indånde dem. Med en affugter af den type får du altså en finere og renere luft, der ikke kun er nemmere at indånde, men som også er meget bedre at få ind i kroppen.

Vælg den helt rigtige affugter

En affugter er ikke bare en affugter, og af den årsag stiller det også lidt større og flere krav til dig, som skal ud og investere i én. Der er nemlig flere ting, du skal tage stilling til, inden du beslutter dig.

Først og fremmest spiller størrelsen på dit hus og/eller husets hovedrum ind. Nogle affugtere er nemlig lavet til mindre rum, mens andre er lavet til større rum. Der er også forskel på, hvor meget eller lidt de forskellige affugtere støjer, og lige præcis støj har de fleste en ret klar mening om. Endvidere kan du også vælge en hybridmodel – det vil sige en affugter, der både affugter og renser luften bedre end standardmodellerne.

Har du brug for mere og konkret inspiration, inden du beslutter dig, kan du med stor fordel se nærmere her. Her ser du nemlig tests af en række forskellige affugtere, og på baggrund heraf kan du måske træffe din endelige beslutning.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply