Tænk på miljøet, når du vælger varmekilde til dit hjem

0

I både tv, radio og i aviserne kan du dagligt høre og læse om, at vi skal passe bedre på vores planet. Vi skal vælge miljørigtige løsninger og skære ned på vores forbrug. Størstedelen af den danske befolkning giver samtidig udtryk for, at de gerne ville gøre mere i hverdagen såsom at sætte mere fokus på affaldssortering samt vand- og varmeforbruget.

Et af de steder, hvor flere vælger at sætte ind i forsøget på at passe på vores miljø, er at skifte deres varmekilder i hjemmet.

Pillebrændeovn – en miljøvenlig løsning

En pillebrændeovn – eller bare pilleovn – er blandt de bedste og mest miljøvenlige varmekilder, du kan installere i dit hjem. Den udleder minimal forurening og kræver minimal vedligeholdelse. Udover at være en miljøvenlig investering er der også en økonomisk gevinst, idet der er mange penge at spare på varmeregningen. Samtidig slipper du for hele tiden at skulle at slæbe brændekurv efter brændekurv ind i stuen, da pilleovnen har et meget lille pilleforbrug og påfyldning af piller er nemt og hurtigt.

Hvis du er lidt betænkelig ved at skifte den gode gamle og hyggelige brændeovn ud, kan en pilleovn være en løsning. Her har du nemlig også muligheden for fortsat at nyde synet af de varme bløde flammer gennem pillenovnens glas, på samme vis som med brændeovnen. En fordel ved at udskifte den almindelige brændeovn, hvor det kan være svært at regulere varmen, er, at du med en pilleovn nemt og ubesværet kan regulere varmen. Styringen af pilleovnen foregår elektronisk via en fjernbetjening eller din mobil.

Gode råd når du skal vælge pilleovn

Når du skal vælge en pilleovn, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Her er en kort liste med gode råd, som du kan have i baghovedet, når du skal vælge pilleovn:

  • Mindre forurening. Alle pillebrændeovne skal i Danmark være CE-mærket, før de må markedsføres og sælges. Dette betyder, at de lever op til de regler, vi har i Danmark i forhold til blandt andet forurening. Men noget af det du selv kan undersøge, er pillemagasinets størrelse, som afgør, hvor ofte der skal påfyldes piller. Hertil skal det samtidig nævnes, at jo bedre kvalitet af piller, du benytter, jo mindre støv og mindre aske vil du opleve i pilleovnen.
  • Nye pilleovne er meget støjsvage. Hvor meget støj en pilleovn laver er forskelligt, men idet pilleovnen er elektrisk kan lav støj fra motor, røgsuger og rumblæser ikke undgås. Dog er langt de fleste nye modeller meget støjsvage, og lyden vil kun genere et fåtal.
  • Pilleovne kører på strøm. Pilleovnen fungerer ved hjælp af en motor. Dette vil for nogen være en ulempe, da man derved er afhængig af at kunne tilslutte den til strøm. Men dette har også sine klare fordele. Det betyder blandt andet, at du kan regulere varmen, når du er på farten, og sikre at dit hjem er den rette temperatur, når du kommer hjem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply