Tætningslister, dine venner mod kulde og træk

0

Det kan være det er blevet efterår, eller måske endda vinter, og du kan mærke det bliver koldt og trækker indenfor, hvor du synes du burde gøre noget.

Den store løsning er at gå i gang med at skifte døre og vinduer, det kan være både dyrt og besværligt, i og med at det tager tid, det larmer og det er en temmelig bekostelig løsning, men hvorfor ikke starte med at prøve at skifte dine tætningslister i vinduer og døre?

Det er de lister der ligger som fuger mellem vinduet og vindueskarmen, og mellem døren og dørkarmen, og sørger for at der ikke kommer kulde og fugt ind i boligen.

Det de giver dig er et varmt og tørt indeklima, hvilket kan have så stor effekt at du kan se det på din varmeregning, og hvad vigtigere er, så er det noget der virker hurtigt.

Tætningslister er under normale omstændigheder lavet af enten gummi eller termoplast, hvor begge dele isolerer mod både varme og kulde, og dermed fungerer ved at stabilisere temperaturen inden i boligen.

Dog er det også forgængelige materialer, og vil med tiden blive revnet eller hullet, og ikke virker optimalt længere, hvorefter de skal skiftes.

Billige og nemme at montere

Den gode nyhed er at tætningslister er billige og nemme at montere, hvor du i de fleste tilfælde kan få dem i lige præcis den længde og tykkelse du skal bruge, og så klipper du bare længden til, køb tætningslister her.

Vær opmærksom på at der kan være mange forskellige slags lister, og der kan også være forskel på hvordan de skal monteres, for nogle typer skal klikkes på hvor de skal sidde, men du kan også rende ind i at skulle montere med søm og skruer, det mest normalt forekommende er dog dem med en selvklæbende bagside, der lige er til at sætte på.

En af de vigtigste ting at ramme er selve tykkelsen, for hvis du får en liste der er for tyk, så kan det gøre at vinduer og døre kan blive svære at lukke, og ender med at blive skæve, hvis de er for tynde, så lukker de ikke tæt nok.

Hvis du skal montere med klister på bagsiden, så husk at det sidder bedre fast på et rent og tørt underlag, så rengør gerne den gamle overflade før du går i gang med at montere den nye liste, så den sidder godt fra starten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply