Tag tjek

2

Et tag tjek har til formål at oplyse indehaveren af taget om tagets nuværende stand. Står det imod vejret, eller lækker det – og er hullerne i givet fald store, eller kan de hurtigt klares her og nu? Er det tørt, eller fugtigt og med skimmelsvamp og råd? Og kan en almindelig overfladebehandling gøre taget lige så flot som det engang var?

De fleste håndværkere i Danmark kører gerne ud for at lave et tag tjek. Mange laver endda dette tjek gratis med henblik på at få lov til at udbedre eventuelle fejl, de kan finde.

Et tag tjek og en efterfølgende behandling af skader og af taget generelt er en meget billig måde at holde taget i live på, således at man ikke er tvunget til at investere mange hundrede tusinde kroner i at få lagt nyt senere hen.

En håndværker kommer ud og laver et tag tjek.

Et tag tjek består af at en enkelt håndværker, en sjælden gang to, sendes ud til ens hjem. Herefter tager de et kig på taget både indefra loftet og udefra med en stige. Selve tjekket tager sjældent mere end en halv time. Herefter vil håndværkeren være i stand til at fortælle, hvordan taget har det, hvad der skal fixes, og efter en dag eller to vil man typisk også modtage et tilbud på netop at få ordnet disse ting.

Under selve gennemgangen får man altså ikke ordnet selve taget. Man bliver blot oplyst om, hvordan det står til, og hvad der kan ordnes.

Af samme grund er det ofte gratis, fordi håndværkeren får muligheden for at lave et tilbud til dig.

Gratis tilbud på et Tag-Tjek

Ønsker du at få tjekket dit tag? Udfyld denne formular og få gratis tilbud på at få tjekket dit tag af tre professionelle. Ved du allerede nu, at der er noget, der skal ordnes, kan du skrive dette på, og så kan du med et samme få et tilbud på også at få dette ordnet. Herefter står det dig frit at vælge den billigste håndværker til at hjælpe dig videre med dit tag – eller ingen af dem, da der er tale om en uforpligtende formular.
Få et gratis tagtjek

Typiske skader

Der kan være mange ting galt. Nogle af de ting man ser oftere:

–          Alger har overtaget taget. Dette ødelægger tagets overflade og ser grimt ud. Det er dog muligt at klare relativt nemt med en algebehandling, hvor algerne spules væk med en højtryksspuler og kemikalier.

–          Vind og vejr har slet og ret nedslidt taget. Især omkring de danske kyster, hvor det fyger omkring med sand, bliver et tag hurtigt slidt ned. Man kan ikke gøre meget med et nedslidt tag, men det er dog muligt at udskyde hvornår ens tag helt skal udskiftes – mere herom i næste afsnit.

–          Råd og skimmelsvamp. Hvis ens tag er blevet ramt af fugt, er det sandsynligvis også blevet ramt af råd. Og er det blevet ramt af råd kan det meget vel være ramt også af skimmelsvamp. Skimmelsvamp kan være skadeligt for husets beboere og betyde, at især børn hurtigt kan blive syge. En håndværker kan tage sig af skimmelsvamp og endnu vigtigere kilden til samme.

–          Taget kan være utæt. Selve taget eller nedløbsrender kan være utætte. Dette kan føre til den ovenstående fugt og derudover ødelægge, hvad man har liggende på ens loft. Nedløbsrenderne kan også være stoppede hvorved det overskydende vand hobes op i renderne.

Det er dog muligt med lidt løbende pleje at minimere risikoen for meget af dette.

Billigere end et nyt tag

Et tag tjek er billigere end at skulle købe et nyt tag. Hvor et nyt tag ofte står i over et hundrede tusinde kroner er selve tag tjekket gratis og de medfølgende reparationer kan ofte klares for nogle tusinde kroner.

Meget ofte vil det være nok at algebehandle og overfladebehandle taget. Dette betyder at alger bliver fjernet, at taget bliver renset, taget påført forstærkende lag overfladebehandling og derefter malet igen. Denne omgang gør taget mere modstandsdygtigt og forlænger levetiden med 5-8 år – indtil næste tagbehandling.

Hvis du sørger for hvert femte til ottende år at få en gennemgang evt. efterfulgt af en tagbehandling, og hvad der ellers eventuelt måttet skulle laves på huset, undgår du at skulle lægge nyt tag på dit hjem i tide og utide.

Det er i teorien muligt næsten uendeligt at udskyde hvornår man skal have nyt tag ved at sikre sig en dygtig overflade- og algebehandling et par gange per årti.

Men formålet med et tag tjek og en eventuelt tagbehandling er naturligvis ikke alene for at holde taget sundt – det kan også være med til at restaurere tagets udseende til dengang, det lige var blevet lagt på en klar sommerdag.

Husk håndværkerfradraget

I 2013 og 2014 er håndværkerfradraget genindført i form af BoligJobOrdningen. Det betyder, at din husstand hvert år kan fradrage 15.000 kroner, altså samlet 30.000 kroner, til håndværkerlønninger, hvilket samlet set vil spare dig for 10.000 kroner i skat, hvis du får udført arbejde.

Prisen for at få repareret ens tag er med andre ord faldet ganske betragteligt.

Få tjekket taget og undgå en stor regning senere hen – brug linket øverst og få 3 gratis tilbud.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

2 kommentarer

 1. Mikkel Jensen on

  Et tagtjek kan bestemt anbefales som der også står i artiklen, men mit lille råd er at få lavet et tagtjek gennem et tagfirma og ikke et hvilken som helst tømrer eller murerfirma.

  Årsagen til jeg kun kan anbefale at man benytter sig af et tagfirma, er at de har den rigtige erfaring med tage og ved hvad de skal kigge efter. Vi har selv fået udført tagtjek løbende og har kunne konstatere at der er enormt stor forskel på tagtjek. Nogen bruger 5 minutter og noterer lidt på en blok, mens andre har materiale der er direkte udformet til formålet. Vi har selv prøvet lidt forskellige firmaer, men er nu endt med at få et tagtjek hvert år gennem Roof Danmark. De udfører et grundigt og professionelt tagtjek hver gang og så er det tilmed gratis. Prøv evt. selv forskellige firmaer og få en vurdering.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Lennart Øster on

   Hej Mikkel

   Det er et godt råd og netop derfor at vi opfordre folk der gerne vil have lavet enhver form for opgave og særligt til tag, om at få 3 uvildige tilbud. Dem du foreslår er måske billigst for dig, hvor andre er det for dem. Bruger man formularen på vores sider er man som forbruger sikret den bedste og mest konkurrencedygtige pris.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave A Reply