Tips til den bæredygtige bolig

0

Hvorfor vælge grøn energi?

Det er blevet trendy at snakke om grøn og bæredygtig energi, men de fleste har alligevel ikke en helt klar ide over hvad grøn energi er. Helt basalt, så handler grøn energi om, at udlede mindre eller slet ingen Co2, når der bliver produceret energi.  Det betyder, at for at noget kan karakteriseres som værende grøn energi,  så skal denne være co2 neutraliseret. Energi i denne kontekst referer til den energi der skal til før, at strøm og varme kan udledes.  Jorden bliver ikke ved med at have fossile brændstoffer nok, såsom olie og kul, hvorfor priserne på disse sandsynligvis eksplodere i takt med mængden falder.

Ved at bygge et hus af materialer som er stemplet som CO2 venlige, så vil man bidrage til et bedre miljø på sigt.

Hvad er grøn energi?

Grøn energi eller vedvarende energi som det også kaldes er tilgængeligt på forskellige måder. Typisk er det enten solenergi, bioenergi eller varmepumper folk får installeret når de skal investere i vedvarende energikilder til deres hjem. Bioenergi er kommer i form af træ eller andet nedbrydeligt affald. Hvis det er denne type energi, du vil bruge i dit hus vil det være fordelagtigt at investere i en brændeovn. Varmepumper er potentielt stærk mulighed for dig der gerne vil have et bæredygtig hus. Måden de fungerer på, er ved at flytte energi fra et lavere temperatur niveau til et højere. I praksis vil det sige, at der flyttes energi ude fra ind i huset.  Solenergi er måske den mest kendte vedvarende energikilde og denne fungerer ved at solceller omdanner solens energi til varme.

Isolering

Isolering af dit hus må ikke negligeres, i og med et godt isoleret hus holder på varmen og derved kan der ikke udledes varme fra huset, hvilket betyder du ikke behøver at varme huset op, så mange gange.  Husmursisolering er et godt og billigt alternativ. Det går ud på at man isolere hullet mellem den ydre mur og indre væg. Men det er ikke kun husmuren der kan isoleres. Ligesådan kan man få døre og vinduer, som også er energibesparende. Det er muligt at se et stort udvalg af disse her.

Det nytter ikke kun at isolere husmuren. Varme har en tendens til altid at stige opad, hvilket betyder at loftisolering må være på listen, hvis isoleringen af huset skal være fuldt ud dækkende.  Ved at have både husmorsisolering og loftisolering er der større chance for at varmen der bliver produceret i dit hus, rent faktisk tjener det formål, som var hensigten og bliver der.

En anden form for isolering er lyd. Det er med lyd som det er med varme, lyde trænger også ind og ud forskellige steder. Det kan være fordelagtigt at investere i lydabsorberende plaster, som kan installeres i stort set alle slags vægge. Har du et kontor eller et soveværelse, hvor der absolut ikke må trænge alt for mange lyde ind, vil sådan et plaster kunne give den nødvendige ro. Det er muligt at læse mere om de smarte plastre her.

Sundhed

Det er ikke kun økonomisk og miljømæssigt en god ide at investere i et bæredygtigt hjem.  Det gavner også din sundhed generelt, da byggematerialer ofte indeholder færre kemikalier, hvilke gavner dig og din familie på sigt.

Hvis du ikke står og skal investere i en bæredygtig bolig, men stadigvæk mangler et sted at bo, er det muligt at finde ledige værelser, lejligheder mm. her.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply