Tips og Tricks til energirenovering

0

Er dit hus fra 1970’erne kan det med stor sandsynlighed altid betale sig at energirenovere huset. Der kan nemlig være en hel del penge at spare, hvis du laver energiforbedringer i huset. Dog kræver det ordentlig planlægning, hvis du skal komme tilfreds ud af en energirenovering. Hyr de rigtig folk, lej en container eller vid hvor du skal gå hen efter råd og vejledning er nogle af de ting, som du skal gøre dig overvejelser omkring i forbindelse med en energirenovering. Her kan du læse de ting, som du skal have styr på, før du kaster dig ud i projektet.

Skal jeg energirenovere?

Det er ikke sikkert, at du skal have lavet energiforbedringer i dit hus. Men der er en stor sandsynlighed for, at de godt kan betale sig at undersøge mulighederne for at lave energibesparende optimeringer. Hvis du for eksempel bor i et hus fra 1970’erne eller før, som ikke har fået de rigtige efterisoleringer kan det være en kæmpe fordel at energirenovere. Det er nemlig klart i de ældre huse, hvor de du kan spare flest penge på varmeregningen.

Netop varmeregningen kan være afgørende for, om du skal energirenovere. Som udgangspunkt er hovedreglen, at hvis din varmeregning overstiger 15.000 kr. om året, og du bør i et hus, der er opført før 1980 – så skal du energirenovere.

Det skal du opnå ved en energirenovering

Der kan være en del forskellige grunde til, at du ønsker at energirenovere et hos. En af dem kan selvfølgelig være at spare penge på langt sigt. Der kan nemlig være mange penge at hente på sigt, hvis du investerer i en grundig efterisolering af sit hus. Faktisk er det muligt at halvere varmeregningen, hvis du bor i et gammelt hus uden grundig efterisolering. Det er immervæk en ordentlig sjat penge, du sparer på længere sigt, hvis du får energirenoveret ordentligt.

En anden grund til at energirenovere huset er, at du slipper for træk og kulde bestemte steder i huset. Du blokerer nemlig for, at træk og kulde kan slippe igennem huset, hvis du har energirenoveret. Dermed kan et mål for energirenovering også være at skabe et bedre indendørsklima i huset.

Tilskud til energirenovering af huset

Hvis du har besluttet dig for at energirenovere, så husk, at der i dag gives tilskud til sådanne ændringer af huset. Den tidligere regering gjorde nemlig det såkaldte håndværkerfradrag permanent i 2018, så det nu kan lade sig gøre at få fradrag på bestemte energirenoverede forbedringer i huset. Derudover giver energiselskaber også sommetider tilskud til at lave energirenoveringer. Det gælder altså om indhente så meget tilskud som overhovedet muligt, og samtidigt spare penge på den lange bane. På den måde sikrer du en bæredygtig energirenovering af huset, uden det skal koste det hvide ud af øjnene.

Derfor så kan det altså godt svare sig at tænke i, at du måske skal lave energiforbedringer på huset. Det kan ikke alene give dig et bedre indeklima, men også spare dig for en hel del penge fremadrettet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply