Tips og tricks til et energibesparende og miljøvenligt computerforbrug

0

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at klimaet er rigtig hårdt presset. Vi bliver konstant mindet om, at vores menneskelige aftryk på Jorden har en kæmpe indflydelse på klimaforandringerne. Vi bliver som verdensborgere derfor nødt til at ændre på vores forbrugsmønstre for at mindske vores klimaaftryk.

Et godt sted at starte er ved vores individuelle energiforbrug. Især i den vestlige del af Verden kører borgernes energiforbrug nemlig på højtryk. Især computeren er en strømsluger. Der er heldigvis nogle ganske simple energibesparende ændringer, du kan lave i dit daglige computerforbrug, som både sparer dig for penge og er bedre for miljøet.

Strømslugende apparater er blevet en del af hverdagen

Verden har gennemgået en teknologisk revolution over de seneste 20 år. I den vestlige del af Verden har teknologien indtaget selv de helt små aspekter af dagligdagen.

Smartphones, tablets og computere er redskaber, som vi bruger i vores gøremål dagen igennem. De bruges til vores børns undervisning, når vi handler ind, når vi studerer eller går på arbejde og når vi slapper af med en god film eller serie om aftenen.

Der er ikke noget at sige til, at man hurtigt kan føle sig lidt hæmmet, hvis strømmen går, og man ikke kan oplade sine apparater. At vi er så afhængige af gadgets i vores hverdag betyder nemlig også, at vi er ekstra afhængige af god adgang til strøm.

Hvordan ændrer du dit computerforbrug?

Især computeren er et af hjemmets helt store strømslugende apparater. Det er derfor et rigtig godt udgangspunkt at starte ved, hvis du ønsker at lave energibesparende og miljøvenlige ændringer i din hverdag.

Nedenfor har vi listet 3 simple tips og tricks, du kan bruge til at gøre dit computerforbrug mere energibesparende og miljøvenligt. Der er selvfølgelig også mange andre fornuftige ændringer, du kan lave for spare på energien i hjemmet og gøre din hverdag lidt mere bæredygtig. Det er bare om at komme i gang!

  1. Sluk for din computer, når du ikke bruger den. Mange har det med at have computeren i slumre tilstand, når de ikke bruger den. På den måde kan man nemlig hurtigt starte den op igen med de programmer, man før havde gang i. Men når computeren er i slumre tilstand, så står den altså stadig og sluger rigtig meget strøm.
  2. Ryd op på din computer. Din server bruger rigtig meget strøm. Hver gang du får en mail eller uploader filer fra internettet tager det plads på din server, og jo mere den skal have plads til, desto mere strøm bruger den. Spar derfor på strømmen ved jævnligt at slette mails og rydde op i dine filer.
  3. Forlæng din computers levetid. Jo ældre computeren er, des mere strøm har den brug for. Det er desuden en stor belastning for miljøet, at vi konstant køber ny elektronik og smider det gamle ud. Pas på din computer ved at håndtere den forsigtigt og ved at beskytte den med et godt program som for eksempel Norton.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply