Tips til at bygge billigt og bæredygtigt

0

Bæredygtighed er i den grad værd at være opmærksom på, når man bygger nyt – også selvom det er vanskeligt at opnå 100 % bæredygtighed i et byggeprojekt.

Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, hvis du vil bygge så bæredygtigt som muligt.

Hvis du ønsker at bygge billigt og bæredygtigt, handler det langt hen ad vejen om at træffe de rigtige beslutninger. Husets arkitektur skal forenes med funktionalitet, så boligen bliver energieffektiv, ligesom du bør overveje, hvilke materialer boligen skal bygges af.

#1: Overvej husets arkitektur

Husets arkitektur handler ikke udelukkende om, hvordan huset ser ud. Det er i høj grad også et spørgsmål om, hvordan det funktionelle fungerer sammen med helheden. Hvis ikke huset har en arkitektonisk udformning, der gør det eftertragtet, bliver det mindre værd.

Samtidig falder efterspørgslen på boligen, så den med tiden risikerer at blive revet ned.

Det kan eksempelvis være, hvis der ikke er etableret en førstesal. Rigtig mange drømmer om at bo i et hus med flere etager, hvorfor denne boliginvestering kan vise sig at blive rigtig god. Med en 1. sal er det nemlig meget sandsynligt, at du vil få lettere ved at sælge dit hus, når du engang skal flytte. Få ny 1 sal, hvis du ønsker at gøre boligen mere attraktiv.

#2: Sørg for, at huset er energieffektivt

Der er stor fokus på at spare på energien med energiruder, miljøvenlige varmekilder og isolering, og det er godt. Du bør sikre dig, at de tekniske løsninger spiller sammen, så der ikke opstår problemer med indeklimaet.

Foruden at kunne gøre klimaet en tjeneste, så vil værdien af huset stige, ligesom energiforbruget bliver sænket. Der er altså udelukkende fordele forbundet med et energieffektivt hus, uanset om du ønsker at bo der resten af livet, eller om du planlægger at sælge på sigt.

#3: Huset skal kunne tilpasses individuelle behov

Du bør altid fokusere på, at huset skal kunne tilpasses efter beboeren, når du bygger nyt. Det bør eksempelvis være muligt at tilpasse fordelingen af fællesrum og børneværelser på sigt, så huset kan fungere til alle slags familier.

Du bør derfor ikke få etableret indervægge af beton, som gør det vanskeligt at rive dem ned. Et hus, der er tilpasningsdygtigt, er nemmere at sælge, fordi det kan ændres, så det matcher dem, der bor der.

#4: Vælg bæredygtige materialer

Når du opfører ny bolig, får etableret en tilbygning, førstesal eller noget helt fjerde, er det vigtigt, at du vælger bæredygtige materialer. Det kan være vanskeligt at vurdere på egen hånd, hvilke materialer der er bæredygtige, hvorfor du altid bør rådføre dig med en professionel.

Du bør dog være opmærksom på, at det langt hen ad vejen er muligt at bruge bæredygtige materialer, når du skal opføre ny bolig. Det koster i visse tilfælde mere end de konventionelle materialer, men hvis du vil etablere en bæredygtig bolig, bør du ofre de ekstra penge på det. Det vil på sigt få boligens værdi til at stige, da bæredygtighed kommer til at definere fremtiden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply