Tips til at nedsætte elforbruget og dermed elregningen

0

Energiforbruget i en almindelig dansk husstand er ofte højere end vi lige går og tror. Vi er nemlig vant til alle mulige typer af bekvemmeligheder og måske ofte glemmer, hvilket indebærer alt fra opladning af mobilen, Netflix-maraton på computer eller TV ad flere timers varighed, madlavning med diverse køkkenmaskiner, hyggelige lyskæder rundt omkring, apparater til fodmassage eller noget helt sjette.

Men ulempen ved, at vi er blevet så vante med alle disse elektriske hjælpemidler, er at vi glemmer hvor meget strøm og dermed energi de sluger for at gøre vores hverdag lettere. Derfor kan elforbruget hurtigt blive højt, hvilket kan være en stor miljøbelastning med et almindeligt energiselskab, hvis du ikke tænker dig om og måske forsøger at ændre nogle vaner til det bedre.

Her kan få et par tips med til faktisk at gøre det, og det vil nedsætte din tårnhøje elregning oven i, hvilket kun er en bonus!

Elforbruget kan mindskes med få tiltag

Hvis du også har observeret en lidt for høj regning på elfronten, er det på tide at gøre noget aktivt. For det kan man nemlig sagtens uden, at det kræver den store omvæltning – det er nemlig mere at være bevidst om sine handlemønstre, og forsøge at ændre dem.

Du kan starte med at finde alle de apparater, stikkontakter, lamper eller andre maskiner, der står på standby og slukke dem så længe de ikke bliver brugt. Det er nemlig en rigtig energisluger, at vi glemmer, at strømmen stadig kører selvom vi har forladt apparatet og laver noget andet.

Så det handler om at huske at slukke et apparat, når det ikke længere aktivt skal bruges af dig eller en i husstanden – på den måde bruger I kun den mængde el, der er nødvendig for jer i jeres hverdag.

Elforbrug med omtanke

Udover at ændre vanerne, hvilket kun er godt at blive bevidst om, da en stor del af nutidens energi kommer fra miljøbelastende energikilder. Derfor kan en omstilling af vaner og tankegange også være med til at skåne miljøet.

Men noget andet du kan gøre for at skåne miljøet endnu mere, er at vælge at skifte til et elselskab, der bruger grøn energi. Med grøn energi menes der, at den el, som du får ud i din bolig, er udvundet af vedvarende og dermed bæredygtige energikilder.

Omstil dit elforbrug til grøn energi

Bæredygtige energikilder er helt simpelt ressourcer, der forekommer naturligt. Det gælder blandt solens lys, der for eksempel udnyttes med solceller, som omsætter lyset til energi eller vandets kraft, der kan udnyttes med vandturbiner eller bølgeanlæg og omsættes ad den vej.

Det kan også være vindenergi, som Danmark er et af de førende lande inden for med udviklingen, produktionen og udnyttelsen af vindmøller i store vindmølleparker, der leverer en stor del af Danmarks samlede energiforbrug.

Hvis du udover at ændre vanerne for dit elforbrug også skifter til et energiselskab, der leverer grøn energi, kan du med god samvittighed nedsætte miljøbelastningen fra dit elforbrug yderligere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply