Tips til en mere bæredygtig hverdag

0

Dette indhold er sponsoreret.
Mennesker er vanedyr og kan typisk ikke lide at få afvide, de gør noget forkert eller burde ændre deres måde at gøre ting på. For mange virker det at være mere bæredygtig både besværligt og dyrt. Men det behøver det ikke at være, tværtimod. Det handler om at implementere nye vaner i sin hverdag. 

Køb genbrug

Ved at købe ting brugt, kan du spare mange penge på ting, som fungerer fint og er i en fantastisk stand. Dette kan egentlig gøres ved stort set alle de ting vi mangler. Er det et nyt spisebord eller tv, kan dette købes brugt på nettet til billige penge. 

Især tøj er nogle af os rigtig gode til at købe meget af. Har du fundet et bestemt stykke tøj du godt kunne tænke dig, kan du til fordel først tjekke på nettet, om nogle har sat det til salg. Du kan også besøge din lokale genbrug, hvor man typisk kan finde en masse fine ting til ingen penge. Produktionen af tøj kan være yderst klimabelastende og udleder en del CO2. 

Formindsk dit energiforbrug 

Vi er en del, som er skyldige i at bruge for meget strøm og vand. Vi tager varme og lange bade, og vi skruer helt op for varmen i de kolde vintermåneder. Udover at dette er en bæredygtig vane, kan man også her spare penge ved at mindske sit forbrug af energi. 

En god vane er at slukke lyset i de rum man ikke befinder sig i, og slukke for kontakten på de apparater, man ikke bruger. Man kan også hænge sit tøj til tørre, i stedet for at bruge tørretumbleren hver gang. 

Elselskaber tilbyder alle noget forskelligt og nogle er typisk mere grønne og bæredygtige end andre. Selv priserne kan varierer meget. Skift elselskab hvis du vil bruge grønnere energi.  Hold øje med de elselskaber der tilbyder strøm med 2 blade, hvilket har 100%  vedvarende strøm og begrænser udledningen af CO2.

Genanvendelige produkter

Det her er endnu en bæredygtig vane, hvor man samtidig sparer penge. Du kan mindske dit forbrug af plastik ved bruge stofnet i stedet for plastposer. Ved altid at have en mulepose på dig, sparer du samtidig penge, da de fleste butikker i dag tager penge for deres poser. 

Der findes også andre genanvendelig produkter, såsom genanvendelige ‘vatrondeller’ og ‘vatpinde’. Disse er mindst lige så effektive som de normale produkter, dog kan de nemt genanvendes efter en vask. Sugerør af metal er også et optimalt alternativ for plastik sugerør. Det dårlige ved plast er, at det typisk ender i naturen i stedet for at blive genanvendt. Sorter derfor dit affald og pant dine flasker for at skåne naturen og klimaet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply