Tre gode råd til energivenlige renoveringer

0

Dette indhold er sponsoreret

Energivenlige renoveringer er utrolig populære for tiden. Det er der mange grunde til, og en af disse er at det er godt for miljøet. Ved at opgradere dit hjem til at være mere energivenlig vil betyde, at hjemmet vil bruge mindre energi og strøm, og derved skåne miljøet mere og mere. Derudover kan det være en økonomisk god investering, da det for det første mindsker el-regningen i hjemmet, men også øger værdien på din bolig. 

 

Mange energivenlige renovering betaler sig dog først hjem efter nogle år, og derfor føler mange at udbetalingen for mange af renoveringerne er høje. I sådan en situation kan du med fordel tage et mindre løn. Du kan se låneberegner her og find ud af hvor mange penge du kan låne til en energivenlig renovering. 

Udskiftning og isolering af tag 

En af de mest populære energivenlige renoveringer er udskiftning og isolering af tag. Ved at udskifte taget eller isolere loftet og taget, kan du mindske meget af den varme som forsvinder ud af huset. Du vil med andre ord kunne holde bedre på varmen, og derved også et bedre indeklima. Dette er godt for både dig og din familie, men også godt for dit hjems værdi på markedet. Isolering vægtes højt hos ejendomsmæglere, og når huset har godt mulighed for at holde på varmen vil prisen stige markant. 

Nye vinduer og døre 

En anden energivenlig renovering er at indsætte nye døre og vinduer i en højere energiklasse. De fleste nye vinduer og døre man kan købe fra ny af er energiklasse A eller A+. Det er de to bedste energiklasser på markedet, og vil i øjeblikket isolere bedst for varmen i dit hjem. Udskiftning af døre og vinduer vil ligesom isolering af taget være med til at dit hjem holder bedre på varmen og energien i hjemmet, hvilket med tiden vil sænke dit forbrug af både el og varme, samtidig med at det vil forøge værdien på dit hjem. 


Andre energivenlige renoveringer kan være at udskifte brændeovnen eller fyret med en pilleovn, som derved ændrer måden du opvarmer dit hjem på til en mere miljøvenlig og CO2-venlig opvarmningsmetode. 

Mulighed for håndværkerfradrag og energitilskud 

En af de store fordele ved at lave energivenlige renoveringer er de tilskud, du har mulighed for at få. Regeringen fremsatte for nogle år siden en plan om at ville nedsætte Danmarks CO2 forbrug markant, og et led i planen om at gøre dette var at indføre energitilskud til energivenlige renoveringer. Det betyder, at laver du en af de ovenstående renoveringer vil du have mulighed for at få et tilskud. 

 

Derudover har du muligheden for at få et håndværkerfradrag, hvis du benytter dig af håndværkere eller elektrikere til at få lavet din energivenlige renoveringer. Det vil sige, at du har mulighed for at hente en masse penge, så materialet og renoveringen ikke bliver nær så dyr i første omgang. Men husk at alle energivenlige renoveringer vil nedsætte dit forbrug og øge værdien på dit hjem – det kan derfor være en god langsigtet investering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply