Regnvandsanlæg

0

Som dansker har du nok bemærket, at vi i løbet af de sidste par år har fået mere regnvand end normalt – som i øvrigt kommer i kraftigere og intense perioder. Alt dette regnvand har selvfølgelig en konsekvens for mange husstande som ikke er gearet til at lede vandet effektivt væk, men du kan udnytte det med et regnvandsanlæg.

Dog kan denne konsekvens faktisk ende med at blive en konkret fordel, hvis du som husejer er villig til at udnytte regnvandet. Der kan nemlig være ganske mange penge at spare ved at udnytte regnvandet til din fordel – for eksempel vha. et regnvandsanlæg. Læs mere om det herunder.

Danmark får mere og kraftigere nedbør

Som sagt får Danmark mere og kraftigere nedbør i disse år. Dette har alvorlige konsekvenser for mange husstande som ikke evner at lede vandet væk. En alvorlig konsekvens er for eksempel en oversvømmet kælder som er dyr og tidskrævende at ”få på benene” igen. Der er ingen tvivl om, at mange vandskader kan undgås, hvis huset er udstyret med et ordentligt omfangsdræn.

Etablering af nyt omfangsdræn er nødvendigt for mange

Et omfangsdræn er uhyre effektivt, når det kommer til afledning af vand. Derfor vælger mange ”udsatte” boliger at få etableret sådan et dræn med henblik på at undgå oversvømmelser, vandskader og lignende på matriklen.

I forbindelse med etableringen af omfangsdrænet, kan du med fordel overveje at få isoleret soklen. Der kan nemlig være mange penge at spare på varmeregningen ved at have en sokkel som er isoleret optimalt.

Du vil nok opdage, at etablering af omfangsdræn har en forholdsvis høj pris. Dog skal du huske på, at prisen for en eventuel vandskade eller oversvømmelse i langt de fleste tilfælde vil overstige prisen på et omfangsdræn. Derfor kan det altså godt betale sig at investere i sådan et dræn, hvis du bor i et meget udsat område, hvor der tit og ofte kommer kraftig nedbør (som har svært ved at blive ledt væk).

Opsaml regnvandet og spar penge

Som tidligere nævnt er det faktisk muligt at drage fordel af den megen nedbør. Herunder kan du læse om et par eksempler, der kan spare dig for forholdsvis mange penge.

Regnvandsanlægget gør regnvandet brugbart

Med et regnvandsanlæg kan du opsamle regnvandet og bruge det indenfor til for eksempel toiletskyl og-/eller vask af tøj. Som du nok ved, bruger en gennemsnitlig husstand mange penge på vand til toiletskyl og tøjvask. Derfor kan du altså med regnvandet skærer en del kroner og ører af dine omkostninger og udgifter til vand. Med et regnvandsanlæg kan du i øvrigt også bruge regnvandet til vask af bil. På den måde behøver du slet ikke at bekymre dig om, hvor meget vand du bruger, når du vasker din Toyota eller hvilket bilmærke du nu har.

Regnvandstønden giver dig ekstra vand til haven

Har du en stor have som af og til skal vandes i de varme sommerperioder? I så fald er det uhyre oplagt at anskaffe dig en regnvandstønde til opsamling af regnvand. På den måde har du ”vand fra himlen” som kan bruges til vanding af haven – det bliver ikke meget mere naturligt end det.

Derudover kan du med god samvittighed bruge mere vand til haven end normalt, da det er ”gratis” og ikke vil koste dig dyrt på vandregningen.

Regnvand behøver bestemt ikke at være en dårlig ting

Som du nok kan se, så behøver regnvand i store mængder bestemt ikke at være en ulempe for dig og din husstand – tværtimod. Der er mange forskellige måder at udnytte regnen på. Det gælder blot om at være handlekraftig og få sat skub i tingene.

Du sparer penge hver gang det regner

Hvis du er den heldige ejer af et regnvandsanlæg- eller tønde, så kan du faktisk finde det store smil frem hver gang det regner. For regn bliver lige pludselig en god forretning for dig og din bolig!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply