Varmepumper giver luft i økonomien

0

Ved at investere i varmepumper sikrer du dig en god varmeløsning. Bedst af alt, så skaber varmepumper luft i økonomien. Når du har den rette varmeløsning i hjemmet, vil du hurtigt kunne mærke, hvordan det skaber balance i økonomien, da der ikke vil komme uforudsete udgifter længere. Bliv klogere på de forskellige varmepumpe løsninger i nedenstående.

Hvad er en varmepumpe?

Måske er du i tvivl om, hvilken varmepumpe der er den rette for dig? Men i virkeligheden burde man starte med at forklare, hvad en varmepumpe er. Dette spørgsmål er ret essentielt, da det har betydning for, hvilken varmepumpe man vælger. En varmepumpe er helt konkret et anlæg, som giver varme men samtidig også fjerner fugt fra luften. Fugten fjernes fra luften ved at omdanne energien varmeenergien i luften, og nedsætter derfor luftfugtigheden. En varmepumpe har to dele bestående af en indedel og en udedel. Indedelen er, som navnet angiver, placeret indenfor, og skal anses som den primære varmekilde. Den er monteret fast på væggen, og er den del af anlægget, som blæser varm luft ind i huset. Som en naturlig del af det er det mest optimalt at placere varmepumpen, der hvor der er mest brug for varmen. Det er som regel i en dagligstue, køkken/alrum eller en anden form for opholdsrum. Udedelen skal selvsagt placeres udenfor boligen, og derfor er der en naturlig afstand mellem de to dele.

Varmepumpen fungerer således ved at en kompressor, lagrer den varme, der naturligt er i luften. Denne varme bliver så videreført til indedelen, som så blæser den varme luft ind i huset.

Hvilke typer varmepumper findes der?

Der findes flere forskellige typer varmepumper, og det kan være svært at finde hovede og hale i hvilken type, der er den bedste løsning for dig. Det afhænger meget af, hvilken type bolig du har, hvad pumpens primære funktion skal være. De forskellige varmepumper er som følgende:

Luft til luft varmepumpe

  • Denne type varmepumpe udnytter den energi, der er i luften udenfor, og omdanner den til varm luft indendørs.
  • Den kræver ikke nogen form for særlige indgreb. Det vil sige, at det ikke er påkrævet, at man har en el-radiator i forvejen.
  • Det er en ideel varmepumpe til fritidshuse, sommerhuse eller i boliger, der bliver benyttet i korte perioder i løbet af året.
  • Den kan dog ikke lave varmt brugsvand

Luft til vand varmepumpe

  • Denne type varmepumpe kan bruges i ganske almindelige helårshuse.
  • Den er god til at omdanne den kolde luft til varm luft samt at skabe varmt brugsvand.
  • Luft til vand varmepumper er gode i de situationer, hvor der ikke er mulighed for at installere jordvarme.

Hybridvarmepumpe

  • Denne type varmepumpe er en smart løsning, der kombinerer de traditionelle opvarmningsformer som olie og gas sammen med en varmepumpe. Det er en innovativ og meget besparende løsning.
  • Prisen på denne hybride løsning styres efter prisen på olie eller gas. Det vil sige, at man kan sammenholde udendørstemperaturen, og så vil anlægget udregne den billigste opvarmningsløsning for dig.

Jordvarmepumpe

  • Denne type varmepumpe er til dig med en have, da varmepumpen graves ned i jorden.

Jordvarmepumpen udnytter solenergien, som oplagres i det øverste jordlag. Og det er den væskefyldte slange, der er gravet ned, som oplagrer denne solenergi.j

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply