Priser og tilbud på de bedste luft til luft varmepumper
En varmepumpe er, per skrivende stund medio 2013, den bedste investering, du kan foretage i dit hjem. Varmepumpen er både jordvarme og solceller overlegen (især efter regeringsindgrebet mod solceller i november 2012) og det er muligt både at få en lille og let varmepumpe til sommerhuset samtidigt med et sandt kraftværk til ens eget hjem.
Varmepumpen er en maskine, der overfører termisk energi, altså varmeenergi, fra et punkt til et andet. Varmen tages fra luften udenfor. Selvom den danske luft ikke altid føles lige varm er der en del opsparet solvarme, man kan isolere. Denne solvarme overføres derefter til huset og kan bruges til vand, radiatorer, almindelig husopvarmning og des lignende.
Det er muligt med et snuptag at skære cirka 65-75 % af ens varmeregning af med en varmepumpe. De resterende 25-35 % skal herefter dækkes af en anden kilde. Dette kunne være elopvarming, et oliefyr, pillefyr eller måske solvarme – mere herom længere nede.
Pris på luft til luft varmepumper og hvorfor du skal købe god kvalitet
Der findes to typer af varmepumper.
Luft til luft-varmepumper, der ikke koster særligt meget, men også har en lav effekt. Disse kan ikke bruges til at opvarme vand, men blot opvarme huset og luften.
Luft til vand-varmepumper, der koster mange gange mere, men som til gengæld kan skære majoriteten af ens varmeregning væk. Denne kan opvarme både vand og luft.
Den første typer koster mellem 5.000 kroner og 20.000 kroner og egner sig ikke til meget mere end et sommerhus – her er det til gengæld også en udmærket investering.
Den anden type, den, de fleste vil være interesserede i at købe, koster mellem 40.000 kroner og 80.000 kroner.
Prisen afhænger af hvilket mærke, du vælger. Mens et mærke som Panasonic koster mere kan du finde en billigere version fra Mitsubishi.
Lavenergi.dk anbefaler at vælge en varmepumpe fra et af de etablerede mærker. Dette giver den bedste økonomi på langt sigt. Der er tale om mærker som Panasonic, Toshiba og Danfoss. Du betaler lidt mere til at starte med, men til gengæld er der tale om en bedre investering på langt sigt.
Der findes 2 løsninger på markedet når det kommer til installering, der er den klassiske installation, som kræver en certificeret installatør og så findes der lynkoblinger, som kan bruges af gør det selv folket. Mange tænker, hvorfor det mon kræver en installatør, og det gør det ganske enkelt fordi der i varmepumperne er kølemiddel, som er skadeligt for miljøet og den globale opvarmning hvis det lukkes ud i naturen.
3 tilbud på Varmepumper
Er du interesseret i 3 gratis og uforpligtende tilbud på en varmepumpe? Tryk på linket her og gå til formular hos Lavenergis samarbejdspartner. Du udfylder lidt informationer og få 3 tilbud på den bedste varmepumpe tilbage. Så kan du vælge det billigste tilbud – eller ingen af dem, hvis du ikke bryder dig om dem. Det er gratis og uforpligtende.
Få 3 Gratis tilbud på en Varmepumpe
Hvor meget sparer jeg så med en varmepumpe?
Du skal regne med at spare mellem 65-75 % af din varmeregning og 75 % af dit CO2-forbrug.
For en almindelig dansk familie vil dette betyde en kontant besparelse på 6-7.000 kroner efter skat hvert eneste år på varmeregningen.
Varmepumpen har en meget gunstig tilbagebetalingstid på cirka 8-10 år. Dette kan lyde af meget. Varmepumpen har dog samtidigt en levetid på omkring 30 år, hvis du vælger en af de bedste producenter som Panasonic. Toshiba eller Danfoss.
I 2012 valgte over 25.000 danskere at få installeret solceller. Dette billede vil ændre sig i 2013 og 2014, hvor danskerne i stedet for vil installere varmepumpe, der nu er en langt overlegen investering. Solcelleejere skal betale et gebyr på 5.000 kroner om året for at have deres anlæg sluttet til elnettet – men denne tilslutning behøver varmepumpeejeren ikke, da varmepumpen skaber varme til huset og ikke strøm. Derfor er det langt billigere at have en varmepumpe.
Undlad at købe de billige modeller
Det kan være fristende at købe en billig varmepumpe fra en no-name producent, i den lokale Harald Nyborg eller den billigste på Bilkas webshop. Undlad dog at gøre dette.
De billige varmepumper svarer igen med et lavere COP-tal end de dyre. COP-tallet er hvad der angiver hvor effektiv en given model er – hvor meget varme, den skaber, kontra hvor meget strøm, den æder. En god model har et SCOP-tal på 4.5 eller derover, men en billig kan sagtens ligge og rode rundt omkring de 3 stykker.
Man sparer altså en del færre penge per år ved at have købt en for billig varmepumpe. Undlad dette.
Alternativer til varmepumpe
Når vi her hos Lavenergi har beskrevet alternative som jordvarme og solceller har vi anbefalet alternativer.
Dette kan vi ikke gøre med varmepumperne, da der her er tale om den per skrivende stund bedste investering.
Vi kan dog nævne, at det er muligt at gøre det til en endnu bedre investering ved hjælp af det danske innovative firma Sonnenkraft, der har specialiseret sig i varmepumper og solvarme. Ved at kombinere det bedste fra begge verdener er det muligt at spare op imod 10.000 kroner om året for en investering, der ikke ligger mange tusinde kroner fra en dyr, men dygtig varmepumpe. Du kan læse mere om denne mulighed i afsnittet om solenergi og solvarme hvor Sonnenkraft og deres løsninger er nævnt mere ned i dybden.
Med en varmepumpe har du mulighed for at spare rigtigt mange penge hvert eneste år og have grøn samvittighed samtidigt med. Du kan læse mere her, om mulighederne eller du kan tag beslutningen allerede nu og spare penge. Hvis du allerede er klar til at spare penge år efter år, så er alt du behøver at bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på netop den varmepumpe der passer til dit behov.
1 kommentar
Pingback: Varmepumpe eller anden opvarmning - Få svaret her