Varmpepumpe til pool sommerhuse

0

En svømmetur i sin egen private swimmingpool er en skøn fornøjelse.  Men for ejerne af et wellness sommerhus med indendørs swimmingpool, kan gennemgang af elregningen være en slem fornøjelse.  For opvarmningen af en pool med en traditionel 9KWH el-patron er en dyr fornøjelse.  Så for mange husejere kan det være en god idé at overveje andre opvarmningsformer, eksempelvis en luft-til-vand varmepumpe, kan være en god løsning.

De fleste indendørs swimmingpools har en konstant temperatur på mellem 26 og 30 grader – året rundt.  Så et skifte til en varmepumpe kan spare dig op til 80% på elregningen.  Og sker opvarmningen med olie eller gas, så er besparelsen typisk på omkring 50%.
Det går at en investering i en god luft-til-vand varmepumpe på 25-30.000 kr. typisk kan tjene sig hjem på under to år.

Sådan virker den

En pool varmepumpe består som en traditionel varmepumpe af både en inde-del og en ude-del. En varmepumpe fungerer som et omvendt køleskab, hvor den varme luft udefra bruges til opvarmning af poolen klorvand. Pumpen er beregnet til drift hele året og kan nemt opvarme vandet op til 35 grader. Indedelen fylder ikke meget i teknikrummet og er tilmed udført i rustfrit stål, hvilket gør at den nemt kan klare de stærke kemikaliedampe som typisk opstår når der arbejdes med klor og andre kemikalier.  Der er ingen vand i ude-delen, så man behøver ikke bekymre sig over frostsprængninger om vinteren.

På markedet findes der også modeller til udespa.  Disse er væsentlig billigere i anskaffelse og gør at du med god samvittighed kan nyde komforten i udespaen året rundt.  En standard montering af en luft-til-vand varmepumpe tager typisk en enkelt arbejdsdag mens en model til udespa’ en kan gøres på den halve tid.

Du får glade lejere

Ikke alene luner det i din pengepung.  Du gør også miljøet en tjeneste og giver huset en grønnere profil.
Udlejer du sommerhuset, så får lejerne også fordel af en lavere forbrugsregning, som kan være medhjælpende til at lejerne får en god oplevelse.  Når danske og udenlandske gæster lejer et dansk luksus sommerhus, så betaler de i forvejen en høj leje herfor.  Men oveni pålægger man også lejerne at betale alle forbrugsomkostningerne, og det er ikke usædvanligt at lejerne oplever at opvarmningsomkostninger er næsten lige så høje som lejeprisen i sommerhuse, hvor udlejeren ikke har foretaget nogen energioptimering.  Og glade lejere er ofte lejere som kommer igen år efter år.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply