Vi skal have luft

0

Det er dog ikke altid luft via en kompressor, men når det så er sagt, så er der da ikke noget bedre til at give luft end en god og stor kvalitetskompressor.

Egentlig er en kompressor en relativ simpel konstruktion. Den består i de fleste tilfælde, af en tank til opbevaring af trykluften som kompressorblokken producerer via elmotoren.

Når du modtager en ny kompressor, kan det være en god idé lige at læse hvad der skal gøres inden brug, og hvordan den vedligeholdes.

De fleste kompressorer er olieholdige kompressorer, som har nogle stålstempler der kører lige som på en bil. Det er derfor vigtigt at tjekke at der er olie på jævnligt. Derudover kan kondensvand også være noget der skal tappes af løbende. 

Små fejl som kan opstå, der gør at din kompressor ikke virker efter hensigten:

Olien skal tjekkes og evt efterpåfyldes. En standard kompressorolie anvendes til formålet. Oliestanden kan tjekkes på den medfølgende oliepind.

Hvis en kompressor ikke kan holde luften, kan det være fordi bundventil er åben, efter man har tømt den for vand. Det kan også være koblingerne som ikke slutter tæt, så luften står og siver.

Kan også være pressostaten der mister luften. Det kan være, hvis der sidder snavs i kontraventilen. Den skal i givet fald blot renses.

Andre fejl på en kompressor kan være at kompressoren slet ikke kan starte. Hvis den er overbelastet og overophedet, så skal den køle af. En kompressor har en termosikring, og vil derfor selv slå fra. Det kan også være, hvis man har en for lille ledning eller kabeltromel, der gør at den ikke får strøm nok til at sætte i gang.

Husk at en stempelkompressor ikke er konstrueret til konstant brug. Den skal have pauser over tid.

En kompressor kan også tage sikringerne, da den bruger mere strøm på at slå i gang end ved kontinuerlig drift. Man kan enten sikrer rigelig med ampere til rådighed, eller får en stjerne-trekant der udligner opstarts-strømmen.

Ellers er en kompressor som tidligere nævnt en relativ simpel anordning, der både kan skiftes reservedele på men også slides løbende, så udskiftning af hele eller dele af kompressoren bliver nødvendig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply