Det er vigtigt for virksomheder og institutioner at udføre radonmålinger

0

Der er flere og flere danske virksomheder og institutioner, der med tiden er blevet opmærksomme på, at det er nødvendigt, at du sørger for at foretage løbende radonmålinger. Det er i høj grad noget, der skyldes, at det er med til at sikre at deres medarbejdere og brugere ikke bliver udsat for unødig eksponering af radon, der er en radioaktiv gasart. Det er naturligvis også fuldt forståeligt, at virksomheder og institutioner har et ønske om, at sikre sig dette.

Ydermere, så skal det også gøres klart, at der gennem tiden er kommet større krav fra myndighederne. Det betyder, at der i dag stilles krav til, at virksomheder og institutioner skal tilsikre deres medarbejdere og brugere et arbejdsmiljø, der kan bryste sig af en radonkoncentration, der holder sig inden for grænseværdierne – og disse værdier er naturligvis blevet skærpet med tiden. Derfor er det et punkt, der er kommet mere og mere fokus på gennem tiden.

Hvorfor bør virksomheder kende deres radonniveau?

Radon er en radioaktiv gasart, der siver op fra jordens undergrund. Det betyder også, at du kan finde radon overalt, men i denne forbindelse skal det dog gøres klart, at niveauerne kan variere kraftigt fra område til område. Det er dog særligt indendørs, at du vil kunne opleve, at der kan være store koncentrationer af radon, der er meget farligt for helbredet, så derfor er det også vigtigt, at der bliver undersøgt for radon i skoler, hos virksomheder og deslige.

Med udgangspunkt i dette, så er der også flere og flere virksomheder, der er blevet opmærksomme på, at deres medarbejdere og besøgende kan være udsat for forhøjede radonniveauer, når de er på arbejde i virksomhedens domicil eller lokaler. Det er desuden noget, der gør sig gældende for alt lige fra kontor og lager til produktion og meget andet. Arbejdspladsen er et sted, man opholder sig i mange timer, så derfor kan et højt radonniveau også have stor indflydelse på dit helbred.

Første skridt til et sundere arbejdsmiljø er en radonmåling

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at første skridt til et sundere arbejdsmiljø, hvad end der er tale om en butik, et større domicil, på en skole eller noget helt tredje er, at du får foretaget en radonmåling. En radonmåling kan udføres på flere forskellige måder, hvilket blandt andet inkluderer brugen af lukkede radonmålebokse, der er den mest pålidelige fremgangsmåde, da du dermed er garanteret, at du får en mere præcis og specifik måling af radonniveauet.

Dog er der også rig mulighed for at gøre brug af digitale radonmålere, der kan bryste sig af, at være rigtig gode til såkaldt indikationsmåling, så du altid har mulighed for at følge op med en mere specifik måling. Dog er der gode indstillingsmuligheder med en digital radonmåler, da de kan måle i bestemte tidsintervaller, hvilket f.eks. kunne være på de tidspunkter, hvor der befinder sig flest personer i bygningen eller lokalerne, hvilket naturligvis må siges, at være det bedste tidspunkt at foretage dine målinger på.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Share.
Loading Facebook Comments ...

Leave A Reply